ΜΟΛΑΟΙ. Με βήματα θαρρετά, προχωρούν στη διοργάνωση του 5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού του Δήμου Μονεμβάσιας και το Δημοτικό Θεατρικό Εργαστήρι Νέων!

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από 20 έως 26 Αυγούστου, στους Μολάους, έδρα του Δήμου Μονεμβασίας.

Οι παραστάσεις του θα πραγματοποιηθούν στο όμορφο υπαίθριο αμφιθέατρο του Λυκείου της πόλης.

Σαφώς και η διοργάνωση έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, απευθυνόμενη σε ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα από την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και τον απόδημο Ελληνισμό.

Ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν σε μια υπέροχη θεατρική εβδομάδα.

Προκριματική επιτροπή θα επιλέξει τις θεατρικές ομάδες οι οποίες θα διαγωνιστούν στην τελική φάση.

Καθώς κάποιες μέρες της διοργάνωσης γίνεται να πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις, ο αριθμός των ομάδων που θα επιλεγούν θα εξαρτηθεί και από τη χρονική διάρκεια των παραστάσεων.

Όπως κάθε χρόνο, η Κριτική Επιτροπή, αποτελούμενη από ανθρώπους του θεάτρου και των γραμμάτων, θα απονείμει τιμητικά βραβεία πρώτης, δεύτερης και τρίτης καλύτερης παράστασης, σκηνοθεσίας, σκηνικών, κοστουμιών, καλύτερου Α΄ ανδρικού και γυναικείου ρόλου και καλύτερου Β΄ ανδρικού και γυναικείου ρόλου.

Βραβείο θα δώσει και το κοινό που θα παρακολουθήσει όλες τις παραστάσεις του φεστιβάλ.

Μέχρι 5/6 η αποστολή των δικαιολογητικών

Οι θεατρικές ομάδες που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να αποστείλουν ηλεκτρονικά τα παρακάτω απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι και την 5η Ιουνίου 2021 στη διεύθυνση, festivaltheatrou@nomikomonemvasias.gr

Σε περίπτωση αδυναμίας ηλεκτρονικής αποστολής, το ψηφιακό υλικό μπορεί να αποσταλεί κατόπιν συνεννόησης ταχυδρομικά, μέσω ΕΛ.ΤΑ. ή courier.

Δικαιολογητικά

  • Αίτηση συμμετοχής, όπου θα αναγράφεται ο τίτλος και ο συγγραφέας του έργου, η επωνυμία και σύντομο βιογραφικό σημείωμα της θεατρικής ομάδας, το όνομα του υπευθύνου και των συντελεστών της παράστασης, στοιχεία επικοινωνίας. Επίσης
    λίγα λόγια για το έργο και η διάρκεια της παράστασης (μπορείτε να κατεβάσετε το ειδικό έντυπο στη δ/νση https://www.nomikomonemvasias.gr/festival-theatrou-2021/).
  • Πρόγραμμα και αφίσα σε ψηφιακή μορφή (εφόσον υπάρχουν).
  • Έγγραφη άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή, ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα ή υπεύθυνη δήλωση ότι, εφόσον η παράσταση προκριθεί στην τελική φάση του φεστιβάλ, η θεατρική ομάδα θα προσκομίσει την ως άνω άδεια.
    Βοηθητικά σημειώνουμε τα τηλέφωνα 210-3310521 / 210-3232858 της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και 210-6857481 / 210-6857498 της ΣΟΠΕ (Εταιρείας Προστασίας Συγγραφικού Δικαιώματος για ξένους δημιουργούς).Σημειωτέον πως στην περίπτωση ξένου συγγραφέα είναι αναγκαία και η άδεια του μεταφραστή.Καλούνται οι ομάδες να διερευνήσουν τη δυνατότητα εξασφάλισης της σχετικής άδειας εγκαίρως, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα με τα χρονικά περιθώρια.
  • Φωτογραφίες σε ψηφιακή μορφή και βίντεο από την παράσταση ή τις πρόβες με τους συντελεστές που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ.Προτιμητέα η αποστολή του οπτικοακουστικού υλικού μέσω συνδέσμου (στο YouTube ή στο Google Drive).
  • Φωτογραφίες ή/και σχέδια σκηνικών-κοστουμιών της παράστασης (εφόσον υπάρχουν).

Το υλικό που θα αποσταλεί δεν θα επιστραφεί.

Τις ημέρες που θα υπάρξουν διπλές παραστάσεις θα μεσολαβεί σύντομο διάλειμμα για αλλαγή σκηνικού.

Το Φεστιβάλ προσφέρει στα μέλη κάθε διαγωνιζόμενης θεατρικής ομάδας (ηθοποιούς συν 3 άλλους συντελεστές και μέχρι τον αριθμό των 18 συνολικά ατόμων, τα οποία θα πρέπει να αναφέρονται στο πρόγραμμα της παράστασης ή/και στο σημείωμα/δικαιολογητικό υπ' αριθ. 3), 2 διανυκτερεύσεις στη Μαθητική Εστία Μολάων ή σε ξενοδοχείο και ένα γεύμα.

Αναλαμβάνει επίσης τη φιλοξενία κατά τη βραδιά της απονομής των βραβείων 3 μελών κάθε ομάδας.

Στο θέατρο θα υπάρχει ο απαιτούμενος φωτισμός και ήχος.

Τα έξοδα μετακίνησης θα καλυφθούν από τους διαγωνιζόμενους.

Διαδικτυακές διευθύνσεις:

festivaltheatrou@nomikomonemvasias.gr (e-mail)

www.facebook.com/pg/panellinio.festival.erasitexnikou.theatrou (facebook)

www.nomikomonemvasias.gr/festival-theatrou-2021/ (ιστoσελίδα)

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα:

6934635473 (Αντώνης Μπόζης) και 6974356668 (Ολυμπία Λαμπούση).

Η Προκήρυξη https://www.nomikomonemvasias.gr/wp-content/uploads/2014/12/%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%9A%CE%97%CE%A1%CE%A5%CE%9E%CE%97-5%CE%BF%CF%85.pdf

Αίτηση Συμμετοχής https://www.nomikomonemvasias.gr/wp-content/uploads/2014/12/%CE%91%CE%99%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%97-%CE%A3%CE%A5%CE%9C%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%9F%CE%A7%CE%97%CE%A3-5%CE%BF.doc

Δ.Π.

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]