ΕΛΛΑΔΑ. Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος το καινούργιο αστυνομικό μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Μοσχάτου, «Ρωξάνη».

Στη «Ρωξάνη», που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ατμοσφαιρικό θρίλερ, η πλοκή ξετυλίγεται στην Καστροπολιτεία της Μονεμβάσιας.

Είναι το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα, ύστερα από το επιτυχημένο «Έγκλημα στην Πισίνα», του 2016.

Θάνατος στην Καστροπολιτεία

Τη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής, ένα νεαρό κορίτσι πέφτει από τον βράχο της Μονεμβασιάς. Ο Άρης Βικέλας, ένας συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας που βρίσκεται στην Καστροπολιτεία αναζητώντας έμπνευση, μπλέκεται χωρίς να το καταλάβει στον μυστηριώδη θάνατο της Ρωξάνης Λάσκαρη.

Αυτοκτονία ή έγκλημα;

Ένα σημείωμα που βρίσκει ο Άρης, σε συνδυασμό με κάποια ανεξήγητα γεγονότα και αντικρουόμενες μαρτυρίες, τον οδηγεί σε έρευνα για να μάθει την αλήθεια.

Όταν την ανακαλύψει, όμως, θα καταλάβει πως τα πάντα κρέμονται από ένα σκοινί.

Απόσπασμα κειμένου

…Ξάπλωσε ανάσκελα, βάζοντας τις παλάµες πίσω από το κεφάλι. ∆εν άναψε καν το πορτατίφ. Για µια στιγµή σκέφτηκε το κορίτσι. Την απελπισία που οδηγεί στην αυτοκτονία. Την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου που δίνει τέλος στην ίδια του τη ζωή. Τις τελευταίες στιγµές πριν από ένα µη αναστρέψιµο αποτέλεσµα. Ένα σκοτεινό δωµάτιο σαν το δικό του, µε τον τοίχο να εµποδίζει τη διαφυγή.

Έπιασε το µπλοκάκι του και πρόσεξε το ερωτηµατικό δίπλα στη λέξη αυτοκτονία.

Ξαφνικά τινάχτηκε κι έφερε το λάπτοπ στα πόδια. Άνοιξε τη µηχανή αναζήτησης και πληκτρολόγησε. Ρωξάνη Λάσκαρη.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Μοσχάτος

Ο Κωνσταντίνος Μοσχάτος, γεννήθηκε το 1988 στον Πειραιά και αποφοίτησε από το Λύκειο της Ιωνιδείου Σχολής. Σπούδασε πληροφορική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά στην πορεία τον κέρδισε η αθλητική δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται εδώ και 4 χρόνια. Έχει παρακολουθήσει ένα σεμινάριο εγκληματολογίας από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Νάνιανγκ της Σιγκαπούρης. Το «Έγκλημα στην πισίνα» από τις εκδόσεις Carpe Librum είναι το πρώτο του βιβλίο.