ΣΠΑΡΤΗ. Η εστίαση σε δύο ημέρες ανοίγει. Ωστόσο ο κόσμος λόγω Άνοιξης, Πάσχα και χαλάρωσης των μέτρων, είναι παντού. Στην πόλη της Σπάρτης είναι γνωστό ότι κόσμος συνωστίζεται σε πάρκα και πλατείες. Η Αστυνομία κάνει συστάσεις και όταν δεν υπάρχει πρόκληση φροντίζει να δίνει το περιθώριο και συμμόρφωσης αλλά και λειτουργίας της πόλης στα νέα δεδομένα. Πρόστιμα και κάθετες παρεμβάσεις μέχρι σήμερα δεν είχαν σημειωθεί στη Σπάρτη.

Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης η Αστυνομία υποχρεώθηκε σε άμεση παρέμβαση μετά από καταγγελία που έγινε στον αριθμό 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η καταγγελία έγινε στο 112 και άμεσα ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία για να παρέμβει, βεβαίωσε πρόστιμο 3.000€ ενώ η επιχείρηση δεν θα ανοίξει την Δευτέρα 3 Μαϊου. Με βάση τα δεδομένα στην πόλη και την χρονική συγκυρία της καταγγελίας η έκβαση θεωρείται «άδικη» για την επιχείρηση. Την ώρα που σε όλη την πόλη υπάρχουν πυρήνες συνωστισμού ακούγεται παράδοξο να επιβάλλεται πρόστιμο σε μια συγκεκριμένη επιχείρηση. Ωστόσο από την στιγμή που η επιχείρησή «έγινε στόχος» μέσω καταγγελίας στο 112 η Αστυνομία ήταν υποχρεωμένη να παρέμβει.

Είναι πράγματι κρίμα ο αθέμιτος ανταγωνισμός ή η στοχευμένη εμμονή κάποιου πολίτη να προκαλεί τέτοια περιστατικά και μάλιστα στο παρά 5 κι ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων της Σπάρτης - όπως και η συγκεκριμένη που δέχθηκε το πρόστιμο - δεν προκάλεσαν αλλά αντιθέτως έδωσαν διέξοδο στην πόλη. Ευτυχώς που σε δύο ημέρες η εστίαση ανοίγει γιατί πλέον η Αστυνομία θα ήταν υποχρεωμένη να παρεμβαίνει και να βεβαιώνει πρόστιμα ακόμα και σε περίπτερα της Σπάρτης όπου ο συνωστισμός συχνά είναι χειρότερος από τα καταστήματα εστίασης της πόλης.

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]