ΕΛΛΑΔΑ. Με αφορμή την επίσημη έναρξη του τουρισμού για το 2021, το γαλλικό περιοδικό “Le Point” στο τελευταίο τεύχος του, εξυμνεί δέκα λιγότερο γνωστές και προβεβλημένες περιοχές της Ελλάδας στους Γάλλους.

«Καθώς η χώρα “ανοίγει” ξανά, δέκα τρόποι για να επιστρέψουμε στο βαθύ ελληνικό μπλε, τολμώντας να επισκεφτούμε καλά κρυμμένους προορισμούς», αναφέρει χαρακτηριστικά το γαλλικό πολιτικό-οικονομικό περιοδικό. Ένα αφιέρωμα έξι σελίδων με τίτλο «Η Ελλάδα χωρίς τις Κυκλάδες (ή σχεδόν)» («La Grèce sans les Cyclades (ou presque)») με την συμβολή του ΕΟΤ Γαλλίας, επιχειρεί να παρουσιάσει στους Γάλλους τα μοναδικά χαρακτηριστικά των Ελληνικών περιοχών που τις καθιστούν ελκυστικές και ξεχωριστές για κάποιον να τις επισκεφθεί.

Ειδικότερα, προτείνουν: τη Δυτική Πελοπόννησο με το μεσοπολεμικό οινοποιείο που έχει που έχει μετασκευαστεί σε σύγχρονο ξενοδοχείο, αποτυπώνοντας τις γοητευτικές όψεις του Αρχιτεκτονικού μοντερνισμού, την Κεφαλλονιά καθώς αποτελεί τη σκηνογραφία σε πολλά μυθιστορήματα του Γάλλου συγγραφέα Albert Cohen, την ενδοχώρα της Μεσσηνίας με τους ελαιώνες, τους Μεσαιωνικούς πύργους και την εξαίρετη τοπική κουζίνα. Δεν παραλείπει να προσθέσει την Θεσσαλονίκη με τα Βυζαντινά μνημεία της UNESCO, τα Οθωμανικά κατάλοιπα και τη μοναδική γαστρονομία της, το νησί της Σύρου και τη γνωριμία με την παράδοση του ρεμπέτικου, την πεζοπορία στα μονοπάτια και την αυθεντική φύση των Ζαγοροχωρίων στην Ήπειρο, την Χαλκιδική με τις πανέμορφες παραλίες της, τη «χαρτογράφηση» των Εξαρχείων, της «ανήσυχης» και γοητευτικής γειτονιάς της Αθήνας, την Χάλκη με τον φυσικό πλούτο και τα χωριά της και την Ύδρα όπου έζησε και δημιούργησε σημαντικό μέρος του έργου του ο σπουδαίος τραγουδοποιός Leonard Cohen.