Γράφει η Χριστίνα Μανδρώνη

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Στην παρουσίαση του φετινού Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, πέρασε σήμερα η καλλιτεχνική διευθύντριά του, Λίντα Καπετανέα, ενώ την όλη δράση χαιρέτισαν τοπικοί -και όχι μόνο αρμόδιοι φορείς.

Η θεματολογία του 27ου Φεστιβάλ Χορού που θα λάβει χώρα από τις 16 έως τις 25 Ιουλίου, πλαισιώνεται από τη φράση «Σε κίνηση – διαρκώς σε κίνηση: Μαζί ή μόνοι», όπως ανέφερε η Λίντα Καπετανέα.

Ειδικότερα, κατά την περίοδο που θα δραστηριοποιηθεί το φετινό φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν 2 Σεμινάρια χορού και 5 Masterclasses, ανοιχτά για το κοινό της Καλαμάτας, ενώ όπως σημειώνεται θα υπάρχουν επιμέρους τμήματα για παιδιά, ενήλικες, άτομα ηλικιακής κατηγορίας 50+, άτομα ηλικιακής κατηγορίας 70+ και ΑμΕΑ.

Παράλληλα, από τις 31 συνολικά παραγωγές που έχουν προγραμματιστεί να παρουσιαστούν τον Ιούλιο στην Καλαμάτα, οι 18 εξ αυτών ταξιδεύουν από το εξωτερικό για να παρουσιαστούν στο κοινό της Πελοποννήσου, ενώ οι υπόλοιπες 13 παραγωγές αφορούν εγχώρια χορευτικά σχήματα.

Ακόμα, στο πλαίσιο εξακτίνωσης του φεστιβάλ χορού και εκτός της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, φέτος, η πρώτη παράσταση που θα παρουσιαστεί στην Καλαμάτα, θα ταξιδέψει στη συνέχεια για να παρουσιαστεί στις 19 Ιουλίου στο Σαϊνοπούλειο Θέατρο της Σπάρτης.

Περαιτέρω, στο πλαίσιο συνεργασίας του φεστιβάλ με το ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου», δύο από τις παραστάσεις θα μεταφερθούν από την κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας για να παρουσιαστούν στην Costa Navarino.

Στον χαιρετισμό της η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη χαρακτήρισε το φεστιβάλ έναν θεσμό εξαιρετικά σημαντικό τόσο για την Ελλάδα όσο και για το εξωτερικό. Ακόμα, πρόσθεσε ότι «Το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με σκληρή, επίμονη δουλειά κι ευφάνταστες προτάσεις κατάφερε να καθιερωθεί ως μια από τις σημαντικότερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις στην Τέχνη του χορού»

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ενθυμούμενος τις περιόδους Δημαρχείας του στην πόλη της Καλαμάτας, ανέφερε ότι έχει συνδεθεί άμεσα και έχει σταθεί αρωγός στις 13 από τις 26 μέχρι τώρα διοργανώσεις του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. «Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού αποτελεί τον πρεσβευτή της όμορφης πόλης της Καλαμάτας στον χώρο του Πολιτισμού και της καλλιτεχνικής δημιουργίας», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος χαιρετίζοντας την παρουσίαση της δράσης, χαρακτήρισε το φεστιβάλ ως ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός που συνεχίζει με επιτυχία το ταξίδι του στο χρόνο. «Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού συμμετέχει όχι ως ένα ακόμα καλλιτεχνικό δρώμενο αλλά ως πρωταγωνιστής στον πολιτιστικό ουρανό της πατρίδας μας», τόνισε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις