ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Την τιμητική τους θα έχουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι νησιωτικοί προορισμοί που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα, όπως αυτό συνάγεται από τις δηλώσεις φορέων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφορικά με την εξέλιξη των πληροτήτων σε αυτούς, το συγκεκριμένο διάστημα. Την ίδια στιγμή, οι προορισμοί που είναι προσβάσιμοι με αυτοκίνητο, προεξάρχουσας της Πελοποννήσου, θα κερδίσουν και το πρώτο στοίχημα της εφετινής τουριστικής σαιζόν που, όπως επισημαίνεται, ανοίγει για τα «καλά πανιά» τις επόμενες ώρες.

Μπορεί να μην έχουμε άνθιση του οργανωμένου εισερχόμενου τουρισμό προς την Ελλάδα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αλλά «αποδράσεις» Ελλήνων κυρίως στα εξοχικά τους, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Λύσσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Γραφείων Ελλάδας (Fedhatta), μιλάμε όμως για μια πολύ καλή κινητικότητα στα ξενοδοχειακά καταλύματα των άνω εξεταζόμενων περιοχών, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Πολλάλης, πρόεδρος των Ξενοδόχων Λακωνίας. Εστιάζοντας στην Πελοπόννησο, ο κ. Πολλάλης σημειώνει ότι θα έχει την τιμητική της το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αφού το πλεονέκτημα της οδικής πρόσβασης είναι ασυναγώνιστο ετούτη τη χρονική συγκυρία. Οι τιμές στην Πελοπόννησο εκκινούν στα ξενοδοχειακά καταλύματα από 60 ευρώ και την καθιστούν έναν προορισμό για όλα τα βαλάντια, εξηγεί ο κ. Πολλάλης.

Παραμένοντας γεωγραφικά στην Πελοπόννησο, η Ελαφόνησος ειδικότερα, θα πρωταγωνιστήσει στις αποδράσεις του Αγίου Πνεύματος, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος του νησιού Έφη Λιάρου, η οποία κάνει λόγο για πληρότητες 100% στα καταλύματα του νησιού, αλλά και των όμορων δήμων. Σε ό,τι αφορά την γεωγραφική ενότητα του δήμου της Ελαφονήσου με τις βραβευμένες ακτές (Μικρός και Μεγάλος Σίμος), οι ελεύσεις Ελλήνων κυρίως επισκεπτών είναι ακόμα και από την Βόρεια Ελλάδα, τα Ιωάννινα και από άλλα σημεία της χώρα, αναφέρει η κ. Λιάρου και μεταφέρει την ικανοποίηση του επιχειρηματικού κόσμου του νησιού για την παρούσα εξέλιξη.

Στο μεταξύ, η εικόνα των χαμηλών πληροτήτων στα ξενοδοχεία της Αττικής, συνεχίζεται και στο τρέχον εορταστικό τριήμερο, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής & Αργοσαρωνικού Ευγένιο Βασιλικό. Στον αντίποδα παρατηρείται μια σημαντική κίνηση στα ξενοδοχεία των νησιών του Αργοσαρωνικού, όπως αναφέρει ο κ. Βασιλικός. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Αιγίνης Σταύρος Καλαμάκης κάνει λόγο για μια «πρωτόγνωρη εικόνα στις ελεύσεις των Ελλήνων τουριστών τα Σαββατοκύριακα, που ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε κάτι αντίστοιχο». Κάτι ανάλογο θα συμβεί και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με τις πληρότητες των καταλυμάτων να αγγίζουν «ταβάνι», όπως τονίζεται. Στο σημείο αυτό ο κ. Καλαμάκης συμπληρώνει ότι η Αίγινα, που διαθέτει 5.000 και πλέον «κρεβάτια» είναι το μεγαλύτερο νησί στον Αργοσαρωνικό και συνολικά μπορεί να φιλοξενήσει και 50.000 επισκέπτες (μαζί με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, εξοχικά κλπ). Εκτίμηση του κ. Καλαμάκη για εφέτος είναι ότι η Αίγινα θα πετύχει αφίξεις που προσεγγίζουν το 80% του 2019, χρονιά ρεκόρ στα τουριστικά μεγέθη της χώρας. Αρνητικό παραμένει το γεγονός, ότι οι ημέρες πλην αυτών του Σαββατοκύριακου είναι φτωχές σε κόσμο και έσοδα, για το νησί της Αίγινας, αναφέρει ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης ξενοδόχων. Σε κάθε περίπτωση η ελπίδα για τόνωση της επισκεψιμότητας από αγορές του εξωτερικού μετατίθεται τον Ιούλιο, όπως βέβαια και για άλλους τουριστικούς προορισμούς, σύμφωνα με τους φορείς του κλάδου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις