ΣΠΑΡΤΗ. Με ηλεκτρονικό εισιτήριο θα πραγματοποιηθεί η χορευτική παράσταση «Möbius», που έχει προγραμματιστεί να «ανέβει» στο Σαϊνοπούλειον Αμφιθέατρον, την Δευτέρα 19/7.

Τιμές εισιτηρίου και τρόπος απόκτησής του

15 € και 12 € (μειωμένο), μέσω του ticketmaster.gr.

Η ταυτότητα της παράστασης

Χορευτική παράσταση, «Möbius», της χορευτικής ομάδας COMPAGNIE XY & RACHID OURAMDANE

Η γαλλική ομάδα σύγχρονου χορού Compagnie XY με καταβολές από το εύφορο πεδίο των ακροβατικών, παρουσιάζει το έργο «Möbius», μια συνεργασία με τον Rachid Ouramdane. To «Möbius» γεννήθηκε από την επιθυμία της ομάδας να αψηφήσει τη βαρύτητα, να πετάξει στα ύψη και να περάσει από το άτομο στο σύνολο, στη μεγάλη εικόνα.

Δεκαεννέα ακροβάτες, όλοι τους μοναδικοί, σχηματίζουν ανθρώπινες στήλες που ψηλώνουν συνεχώς, παραμορφώνονται, αναποδογυρίζουν, ενώνονται και διαλύονται σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Οι χαρακτήρες τους μοιάζουν να αιωρούνται σε ένα χρονικό συνεχές, το οποίο διαστέλλεται και συστέλλεται με τον ρυθμό των σωμάτων που αλλάζουν σχήμα μπροστά στα μάτια του θεατή. Η ικανότητα του Rachid Ouramdane να διευθύνει μεγάλα σύνολα ωθεί τους ερμηνευτές της Compagnie XY να συνδυάσουν την ακροβατική τους δεινότητα με απροσδόκητα και συναισθηματικά φορτισμένα χορογραφικά μοτίβα.

Η παράσταση «Möbius» παρουσιάζεται και στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις