Αν είστε σκυλογονείς, γνωρίζετε πολύ καλά πως μια από τις δυσκολότερες αποφάσεις που θα κληθείτε να πάρετε θα είναι το ποια τροφή είναι η καταλληλότερη για το σκύλο σας. Μπορεί να περνάτε ατελείωτες ώρες στο διαδίκτυο, συγκρίνοντας συστατικά και πληροφορίες ή να κάνετε πανικόβλητες ερωτήσεις στον κτηνίατρό σας. Μπορεί η διαδικασία να σας φαίνεται εξαιρετικά δύσκολη, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο φαίνονται. Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε.

Πώς να επιλέξετε τροφή σκύλου

  1. Ρωτήστε τους άλλους με επιφύλαξη

Δηλαδή, ρωτήστε αν θέλετε τους φίλους σας τι τροφή δίνουν στο σκυλάκι τους, αλλά μην αντιγράψετε απλώς την επιλογή τους, χωρίς να κάνετε τη δική σας έρευνα. Το κάθε σκυλάκι είναι διαφορετικό και έχει διαφορετικές διατροφικές ανάγκες. Επίσης, μπορείτε να ρωτήσετε τη γνώμη του κτηνιάτρου σας ή ακόμη και τους επαγγελματίες ενός pet shop. Συγκεντρώστε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε από ανθρώπους που ασχολούνται με κατοικίδια.

  1. Λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά του σκύλου σας

Δηλαδή, δώστε βάση στην ηλικία, στο μέγεθος και στη ράτσα του. Για παράδειγμα, τα κουτάβια είναι σημαντικό να προσλαμβάνουν τη διπλάσια ποσότητα πρωτεϊνών και λίπους, σε σχέση με τα ενήλικα σκυλιά. Υπάρχουν ακόμη κάποιες ράτσες που είναι πιο επιρρεπείς σε προβλήματα του δέρματος. Υπάρχουν, λοιπόν, ειδικές τροφές που καταπολεμούν ακριβώς αυτό το ζήτημα.

Tip: Σκυλάκια που μεγαλώνουν και έχουν υψηλές ανάγκες για ενέργεια χρειάζονται τροφές με τουλάχιστον ένα 20% υδατανθράκων. Αντιθέτως, τα γηραιότερα σκυλιά δεν είναι τόσο ενεργά και έχουν πιο αργό μεταβολισμό, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται λιγότερες θερμίδες σε σχέση με παλιότερα. Οι πρωτεΐνες που χρειάζονται τα ενήλικα σκυλιά είναι 18-25%. Επομένως, η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο στο τι θα επιλέξετε.

  1. Προβλήματα υγείας και αλλεργίες

Είναι προφανές πως αν το σκυλάκι σας έχει ένα πρόβλημα υγείας είναι πολύ πιθανό να πρέπει να ακολουθεί μια συγκεκριμένη δίαιτα, καθώς θα έχει ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες. Επίσης, είναι σημαντικό να διαπιστώσετε αν ο σκύλος σας είναι αλλεργικός σε κάτι. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι αλλεργικός (ή να αναπτύξει αλλεργία με τα χρόνια) στα σιτηρά. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να πρέπει να επιλέξετε μια τροφή που είναι grain-free. Εμείς, προτείνουμε ανεπιφύλακτα την Acana τροφή σκύλου, καθώς παρέχει grain-free επιλογές, είναι υψηλής ποιότητας και περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για μια ολοκληρωμένη διατροφή. Είναι πλούσια σε κρέας και πρωτεΐνες, και χρησιμοποιεί φρέσκα υλικά.

Η τροφή Acana είναι μία από τις πολλές επιλογές που μπορείτε να κάνετε. Ωστόσο, είναι από τις πιο premium επιλογές που υπάρχουν και σίγουρα δεν θα την μετανιώσετε.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις