Αν είσαι ελεύθερο πνεύμα και λατρεύεις την αντισυμβατικότητα, τόσο στη ζωή σου όσο και στα ρούχα που φοράς, τότε το bohemian στυλ ίσως είναι το πιο κατάλληλο για εσένα! Ειδικά αν βρίσκεσαι εν μέσω μιας αναζήτησης για έναν καινούργιο τρόπο ντυσίματος ώστε να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα, δεν θα μπορούσες να κάνεις καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, μπορεί να μην έχεις μεγάλη επαφή με το συγκεκριμένο στυλ και να αναρωτιέσαι τι ακριβώς είναι και τι περιλαμβάνει.

Τι είναι το bohemian στυλ

Το bohemian στυλ είναι μια ολόκληρη κουλτούρα που έχει ιδιαίτερη ιστορία. Είναι ένα διαχρονικό στυλ το οποίο συνδέεται με τη χίπι αισθητική του ’60. Θα λέγαμε επίσης πως δεν ακολουθεί απαραίτητα τις τάσεις κάθε περιόδου, αλλά ενσωματώνει διαφορετικές ιδέες από την ιστορία και από διάφορα μέρη του κόσμου. Οι μποέμ ήταν αντισυμβατικοί καλλιτέχνες που ζούσαν στο Παρίσι. Επηρεάστηκαν έντονα από τη νοοτροπία και την κουλτούρα των Ρομά στις πιο φτωχές περιοχές της πόλης. Αυτό που εξέφραζε ο τρόπος ντυσίματος που υιοθέτησαν χάρη σε εκείνους ήταν η ξεγνοιασιά, η ελευθερία και η αποστασιοποίηση από την κοινωνία και τους κανόνες της, αλλά και η απομάκρυνση από τον τρόπο ζωής που υιοθετούσε η αστική τάξη.

Το στυλ και πώς να το υιοθετήσεις

Το bohemian στυλ έχει διάφορα στοιχεία. Αεράτα γυναικεία πουκάμισα, maxi φορέματα και μακριές φούστες, ρούχα με κρόσια και δαντέλες, γενικότερα τα ριχτά, πολύχρωμα ρούχα, τα φλοράλ σχέδια, τα μαντίλια και τα άφθονα κοσμήματα είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα των βασικών στοιχείων αυτού του στυλ.

Ας δούμε τώρα πώς μπορείς να το υιοθετήσεις εσύ.

  1. Ξέχνα το fit

Ξέχνα το fit στα ρούχα που θα επιλέξεις. Το ζητούμενο είναι να είναι χαλαρά επάνω στο σώμα σου, ώστε να ανταποκρίνονται ακριβώς στην ιδεολογία του μποέμ, της ανεμελιάς και της χαλαρότητας. Αν, λοιπόν, λατρεύεις τα γυναικεία πουκάμισα, επίλεξε κάτι αεράτο, με puffy μανίκια ή fun μοτίβα. Δεν χρειάζεται να αγκαλιάζει τέλεια το σώμα σου. Το ίδιο ισχύει και για τα φορέματα και τα παντελόνια.

  1. Στρώσεις ρούχων

Οι στρώσεις ρούχων είναι επίσης ένα σημαντικό στοιχείο. Φορέματα ή μακριά tunics πάνω από παντελόνια, αλλά και η ανάμειξη διαφορετικών patterns και διαφορετικών υφών στα ρούχα είναι ιδέες που μπορείς να εφαρμόσεις. Βέβαια, πρέπει να προσέξεις να μην το παρακάνεις, γιατί αλλιώς το look θα μοιάζει υπερβολικά ατημέλητο.

  1. Πολλά κοσμήματα

Το καλό με το συγκεκριμένο στυλ είναι ότι μπορείς να παίξεις με τα κοσμήματά σου. Να φορέσεις πολλά και διαφορετικά μαζί. Αλλά να επιλέξεις και πιο ιδιαίτερα, statement κοσμήματα.

  1. Έντονα χρώματα

Μην φοβηθείς τα έντονα χρώματα στα ρούχα σου. Το ζητούμενο εδώ είναι να εκφράζεις την προσωπικότητά σου και να μην επιλέγεις ουδέτερα κομμάτια. Αυτό το στυλ πρέπει να είναι fun!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις