ΚΟΣΜΟΣ. Ένα όμορφο και σπαρακτικό τοπίο από τον Καναδά, ένα υποβλητικό πορτρέτο και μια υποβρύχια εικόνα που μας κάνει να ανατριχιάζουμε ήταν οι νικητές των Mono Awards 2021.

Με έπαθλο $12.500, τα βραβεία Mono 2021 κάλεσαν φωτογράφους να δηλώσουν συμμετοχή σε μία από τις τρεις κατηγορίες: Άνθρωποι, Τοπία και Ζώα.

Οι φωτογράφοι Νταϊάνα Φέρνι, Μελ Σινκλέρ και Σούζαν Σβεντέκ, έλαβαν τα κορυφαία βραβεία για το 2021.

Τα βραβεία Mono διοργανώνονται για τρίτη χρονιά και έχουν καταφέρει να γίνουν ο μεγαλύτερος διαγωνισμός της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, αφιερωμένος στην τέχνη της μονόχρωμης και ασπρόμαυρης φωτογραφίας. Ο ετήσιος διαγωνισμός φιλοξενείται από το περιοδικό Australian Photography and Capture.

Από τότε που ξεκίνησε, το 2019, ο διαγωνισμός παρουσίασε το έργο μερικών από τους πιο ταλαντούχους και δημιουργικούς φωτογράφους της περιοχής.

Οι νικητές

1ο Βραβείο, Ζώα: Diana Fernie, Just Chill

Η εικόνα ενός κροκόδειλου της Νταϊάνα Φέρνι κέρδισε το κορυφαίο βραβείο στην κατηγορία Ζώα. Ο τίτλος της φωτογραφίας είναι "Just Chill" και είναι τα λόγια που είπε στον εαυτό της καθώς πλησίαζε τον κροκόδειλο στο έλος των Jardines de la Reina στην Κούβα.

1ο Βραβείο, Τοπία: Melanie Sinclair, Pick up Sticks

Ο Μελ Σινκλέρ κέρδισε στην κατηγορία Τοπία με μια ημι-αφηρημένη φωτογραφία που οι κριτές επέλεξαν γιατί θεώρησαν πως έχει μια μαγευτική ποιότητα.

Τραβήχτηκε στο Icefields Parkway του Καναδά και έχει τον πολύ ταιριαστό τίτλο "Pick-Up Sticks" καθώς απεικονίζει σωρούς δέντρων που προσβλήθηκαν από σκαθάρι πεύκου και καταστράφηκαν.

1ο Βραβείο, Άνθρωποι: Susan Sventek, Penitent

Το απρόσωπο πορτρέτο της Σούζαν Σβεντέκ, με τίτλο "Penitent", κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία Άνθρωποι του φετινού διαγωνισμού. Τραβήχτηκε στο στούντιό της και, όπως εξηγεί η φωτογράφος, ήθελε να δημιουργήσει «μια εικόνα που να προκαλεί τη σκέψη αλλά να μην είναι ένα τυπικό πορτρέτο».

Οι υπόλοιποι φιναλίστ

2η θέση, Ζώα: Ashlee Karas, Two to Tango
3η θέση, Ζώα: Andrew Dickman, Go Lassie Go
4η θέση, Ζώα: Daniel Towns, Shepherd on the Shoreline
5η θέση, Ζώα: Diana Fernie, Different
2η θέση, Τοπία: Tebani Slade, Winter Playground
3η θέση, Τοπία: Graeme Gordon, Night at the Opera
4η θέση, Τοπία: Paula McManus, Swamp Secrets
5η θέση, Τοπία: Wayne Riley, Bullseye
2η θέση, Άνθρωποι: Cody Nahirny, A moment inside a moment
3η θέση, Άνθρωποι: Karen Waller, Scott
4η θέση, Άνθρωποι: David Cossini: A study for Vimel
5η θέση, Άνθρωποι: Reza Bagheri, Hope

Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις