ΚΟΣΜΟΣ. Τι σημαίνει «ωραία» γυναίκα; Αν ρωτήσεις τον μέσο άνθρωπο, θα μπορέσει να σου απαριθμήσει πολλές ωραίες κατά τη γνώμη του που υπάρχουν πράγματι σε αυτή την κατηγορία.

Αν ρωτήσεις τους «ειδικούς» της ομορφιάς, θα πάνε ένα επίπεδο παραπάνω από τον μέσο άνθρωπο και θα σου υποδείξουν πολλές ωραίες γυναίκες από την ομάδα που ξεχωρίζει ιδιαιτέρως εμφανισιακά από τον μέσο όρο και ασχολείται με το modeling, την ηθοποιία ή άλλα επαγγέλματα που βασίζονται αρκετά στην εξωτερική εμφάνιση.

Αν ρωτήσεις όμως την Ιστορία, ωραία γυναίκα σημαίνει εκείνη που το όνομά της το γνωρίζει γι’ αυτήν της την ιδιότητα όλος ο πλανήτης.

Αυτές είναι δέκα από τις ωραιότερες γυναίκες που πέρασαν από την ιστορία της τέχνης και της ομορφιάς.

  1. Debbie Harry blondie

Μια γυναίκα στην οποία δεν ξέρεις τι να πρωτοχαρείς: Να την κοιτάς ή να την ακούς; H τραγουδίστρια των Blondie είναι το απόλυτο παράδειγμα πώς οι ξανθιές μπορεί να είναι άγρια όμορφες, καθόλου εύθραυστες και εξαιρετικά έξυπνες.

  1. Uma Thurman

Στο αριστούργημα του Ταραντίνο «Pulp Fiction» άφησε ιστορία με τον χορό που χόρεψε με τον Τζον Τραβόλτα ως η γυναίκα του «Μεγάλου Αφεντικού». Στη συνέχεια, αφού η αδρεναλίνη του κοινού είχε πιάσει κόκκινο, για να επανέλθει από overdose ναρκωτικών ουσιών, της κάρφωσαν μια ένεση αδρεναλίνης στο στέρνο.

  1. Μichelle Pfeiffer

H ερωμένη-τρόπαιο που απέκτησε μαζί με τη δύναμη στον υπόκοσμο ο Τόνι Μοντάνα στην ταινία «Ο Σημαδεμένος». Το βαθύτερο κίνητρο του Al Pacino ήταν να αποκτήσει αυτή τη γυναίκα, και για να το καταφέρει, έπρεπε να γίνει βαρόνος της κοκαΐνης. Αν και το πρότυπο της ταινίας είναι προς αποφυγή, το νόημα είναι πώς η ομορφιά της Michelle έκανε έναν άνθρωπο να φτάσει στο ναδίρ μόνο και μόνο για να την έχει έστω για λίγο και χωρίς εκείνη να τον αγαπήσει ποτέ. Στο τέλος εκείνος πέθανε, εκείνη όχι.

  1. Αudrey Hepburn

Πάνω της στήθηκε το στιλ μιας ολόκληρης εποχής. Σηματοδοτώντας τα 50's και τα 60's, η κομψή και πανέμορφη Audrey τίμησε το μαύρο φόρεμα, τα μαργαριτάρια και τα παπούτσια μπαλαρίνες. Ο πατέρας της τάχθηκε στο πλευρό των Ναζί, κάτι που τη στιγμάτισε. Αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια της ζωής της σε ανθρωπιστικά έργα. Από το 1986 μέχρι και τον θάνατό της υπηρέτησε ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF και τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας για το έργο της.

  1. Angelina Jolie

To ατίθασο, πανέμορφο, αλλόκοτο και πολύ ταλαντούχο σύμβολο της ομορφιάς της εποχής μας. Ακόμα κι αν έχει κυκλοφορήσει πως έκανε χρήση ναρκωτικών και έπαιζε περίεργα σαδομαζοχιστικά παιχνίδια στο κρεβάτι της, αυτή απαντά με το ότι είναι Πρέσβειρα Καλής Θέλησης, τρέχει σε όλες τις αναπτυσσόμενες χώρες, κάνει δωρεές και φιλανθρωπίες δισεκατομμυρίων δολαρίων, διατηρώντας παράλληλα μια ευτυχισμένη πολυπολιτισμική οικογένεια. Μετά την Αντζελίνα, η υιοθεσία απενοχοποίηθηκε. Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμά της μέχρι σήμερα.

  1. Monica Belluci

Η γυναίκα στην οποία ο χρόνος φέρεται με μεγάλη αγάπη. Όσο μεγαλώνει, τόσο ομορφαίνει. Με τον σύζυγό της μένουν σε διαφορετικές χώρες, γιατί έτσι έχουν δηλώσει ότι τονώνουν τη σχέση τους. Στην ταινία «Malena» απέδειξε πως η ομορφιά είναι μεγάλη κατάρα, όταν κουρεμένη, λιθοβολημένη, λιντσαρισμένη και κουρεμένη γουλί διασύρθηκε από τους συγχωριανούς της στην πλατεία του χωριού της.

  1. Rita Hayworth

H ανεπανάληπτη Τζίλντα κατάφερε να προκαλέσει όσο ποτέ καμία άλλη γυναίκα βγάζοντας και πετώντας στο κοινό μόνο το ένα της γάντι, λέγοντας στο τέλος του «Put the Blame on me, boy» την ατάκα «δεν τα πάω καλά με τα φερμουάρ» εννοώντας πως θα μπορούσε να βγάλει και το φόρεμά της. Πέθανε μόνη της ξεχασμένη και με σοβαρά προβλήματα υγείας σε κάποιον οίκο ευγηρίας.

  1. Grace Kelly

Mόλις η Grace εμφανίστηκε στο Hollywood, ο Πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό, την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα και τη ζήτησε σε γάμο, καταπατώντας τα πρωτόκολλα και αδιαφορώντας για το αν στις φλέβες της δεν κυλούσε «γαλάζιο» αίμα. Θα γινόταν βασίλισσα εάν δεχόταν την πρόταση και μαζί τον ένα και μοναδικό όρο που της έθεσε: Να εγκαταλείψει την ηθοποιία. Εκείνη δέχτηκε και απέκτησαν μαζί τρία παιδιά, τον Αλβέρτο, την Καρολίνα και τη Στεφανί. Η Grace σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν εκείνη και η Στεφανί, έχασε την πορεία του.

  1. Μarilyn Monroe

Ό,τι και να πει κανείς για τη Marilyn είναι λίγο. Τραγουδώντας το «Happy Birthday Mr.President» έκανε όλη την Αμερική να σιγοψιθυρίζει πως είναι και επισήμως η ερωμένη του JFK, τσακίζοντας τα νεύρα της επίσημης συζύγου του προέδρου, της Jackie.. Έπειτα από πολλούς γάμους, έντονη ζωή, πολύ αλκοόλ και πολλά βαρβιτουρικά, η Μarilyn βρέθηκε νεκρή. Σύμβολο της απόλυτης ξανθιάς και πρώτο εξώφυλλο του περιοδικού Playboy, η ομορφιά της την έκανε τελικά πολύ δυστυχισμένη.

  1. Brigitte Bardot

H γυναίκα που έκανε αυτό το υπέροχο μικρό αλληθώρισμα στα μάτια να είναι ό,τι πιο σέξι υπάρχει. Πρωταγωνιστώντας και τραγουδώντας σε ανεπανάληπτα έργα και κομμάτια, η bebe ανανέωσε τα πρότυπα ομορφιάς σε μια γυναίκα χυμώδη, ανέμελη, με μακριά ατίθασα ξανθά μαλλιά και μια παιδική αθωότητα στο βλέμμα. Σήμερα, ζει απομονωμένη σε μια φάρμα έχοντας ως αποκλειστική απασχόλησή της τη φιλοζωική δράση. Δεν επενέβη ποτέ στην εμφάνισή της με κανέναν τρόπο και άφησε τον χρόνο περάσει από πάνω της με το θράσος μιας γυναίκας που ξέρει πως μπορεί να μην υπήρξε ούτε να υπάρξει ποτέ ωραιότερη από εκείνη…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις