ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Δίνοντας προτεραιότητα στην εκπαίδευση των μαθητών της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας διοργανώνει για την περίοδο 2021-22 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα KEEP DANCING. Το πρόγραμμα διεξάγεται σε συνεργασία με τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και περιλαμβάνει σεμινάρια σύγχρονου και κλασικού χορού για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, με καταξιωμένους καθηγητές χορού από την Ελλάδα.

Σκοπός είναι η καθιέρωση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων από προσκεκλημένους καθηγητές, η εξασφάλιση υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικού περιεχομένου, η τροφοδότηση των μαθητών με σημαντικά ερεθίσματα γύρω από την τέχνη του χορού καθώς και η υποστήριξη των ταλέντων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «στο σεμινάριο Back to Basics θα επαναπροσεγγίσουμε βασικές αρχές της κίνησης χρησιμοποιώντας το σώμα ως ολότητα, εξερευνώντας νέους τρόπους κίνησης από αυτούς που έχουμε συνηθίσει. Μέσω διάφορων αυτοσχεδιαστικών οδηγιών αλλά και έτοιμου υλικού θα εξερευνήσουμε έννοιες όπως αυτές του άξονα, της ισορροπίας, της μεταφοράς βάρους, της μετακίνησης, της στρέψης και της περιστροφής μέσα σε ροή, δίνοντας έμφαση στις μεταβάσεις και στην σύνθεση όλων των παραμέτρων και δυνατοτήτων. Οι συμμετέχοντες καλούνται να εξερευνήσουν σφαιρικά τις δυνατότητες του σώματος τους και ακόμα και μέσα από μια απλή κινητική οδηγία να εξασκήσουν την περιέργεια τους προς την αναζήτηση κάτι νέου, προσωπικού, εξελίσσοντας με αυτό τον τρόπο την κινητική τους ταυτότητα.

Η Ιουλία Ζαχαράκη

Γεννήθηκε στα Χανιά και αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Είναι ενεργό μέλος του στούντιο Συν-Κινηση στα Χανιά και εθελόντρια στο Διεθνές Φεστιβάλ Dance Days Chania. Από το 2017 ως χορεύτρια συμμετείχε στις παραστάσεις ‘’Cartoon’’ & ‘’Ludum’’ του χορογράφου Anton Lachky (Βρυξελλες), “Family Journey’ με τους DOT504 (Πράγα), “Free At Last” των Danae & Dionysios (Ρόττερνταμ). Tο 2019 δημιούργησε το σολο ‘’Wethericecream Weatheriscream’’ για το Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας και το 2020 το site-specific έργο Into the Flux: Jungle στο πλαίσιο ‘’Νέοι Δημιουργοί στην Πόλη’’ του Dance Days Chania. Αυτή την περίοδο, είναι σε έρευνα του σόλο της “Ταγιέρ”και συμμετέχει στην παραγωγή “THE BOX” της ομάδας Cross iMPact.

11 → 12 Δεκεμβρίου 2021

Ιουλία Ζαχαράκη

BACK TO BASICS

Πληροφορίες/Εγγραφές

Τηλ. 2721083086

(καθημερινά 16:00 - 20:00)

dance@kalamatafaris.gr

#kalamatadancefestival #kalamata #alandfordance

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις