ΜΟΛΑΟΙ. Το «6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας», διοργανώνουν το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας και το Δημοτικό Θεατρικό Εργαστήρι Νέων, «…με συνείδηση της βαθιάς ανάγκης να αποκαταστήσουμε τη σχέση όλων μας με την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία αλλά και με πλήρη σεβασμό στις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν», όπως αναφέρουν.

Πότε αυτό;

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί κατά το διάστημα 10 - 17 Ιουλίου 2022 στους Μολάους, έδρα του Δήμου Μονεμβασίας, και οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Λυκείου της πόλης με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα που οι αρμόδιες αρχές θα προβλέψουν και που η προηγούμενη επιτυχημένη εμπειρία διοργάνωσης του θεσμού μάς έχει υποδείξει.

  • Και Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοεμφανιζόμενου Θεατρικού Συγγραφέα, στους Μολάους!

Αξίζει να υπογραμμισθεί και η νέα δράση του Φεστιβάλ, ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοεμφανιζόμενου Θεατρικού Συγγραφέα.

Διαγωνιστικός χαρακτήρας

Όπως ειπώθηκε, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα από την Ελλάδα, την Κύπρο και τον απόδημο Ελληνισμό.

Προκριματική επιτροπή θα επιλέξει τις θεατρικές ομάδες οι οποίες θα διαγωνιστούν στην τελική φάση και, καθώς κάποιες ημέρες της διοργάνωσης δύναται να πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις, ο αριθμός των ομάδων που θα επιλεγούν θα εξαρτηθεί και από τη χρονική τους διάρκεια.

Η κριτική επιτροπή

Κριτική επιτροπή αποτελούμενη από ανθρώπους του θεάτρου και των γραμμάτων θα απονείμει τιμητικά βραβεία πρώτης, δεύτερης και τρίτης καλύτερης παράστασης, σκηνοθεσίας, σκηνικών, κοστουμιών, μουσικής επιμέλειας, καλύτερου Α΄ ανδρικού και γυναικείου ρόλου και καλύτερου Β΄ ανδρικού και γυναικείου ρόλου.

  • Βραβείο θα δώσει και το κοινό που θα παρακολουθήσει όλες τις παραστάσεις του φεστιβάλ.

Info

  • festivaltheatrou@nomikomonemvasias.gr (e-mail)
  • facebook.com/pg/panellinio.festival.erasitexnikou.theatrou (facebook)
  • https://www.nomikomonemvasias.gr/festival-the­atrou-2022/ (ιστοσελίδα)
  • https://www.nomikomonemvasias.gr/diagonismos-theatrikou-syggrafea-2022/ (ιστοσελίδα)
  • Τ: 6934635473, Αντώνης Μπόζης

Η Προκήρυξη του 6ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας

Η Αίτηση Συμμετοχής

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις