ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Είναι επίσημο: Η Άνοιξη είναι εδώ και έφτασε η στιγμή να γιορτάσουμε και πάλι το Πάσχα στο χωριό! Έναν θεσμό!

Την εποχή που η Φύση ανθίζει και μοσχοβολά, ο Πάρνωνας γεμίζει χρώματα και σε καλεί σε μοναδικές εξορμήσεις.

«…Πρωτότυπες πασχαλινές και ανοιξιάτικες δραστηριότητες με επίκεντρο τη φύση, τα έθιμα, τον πολιτισμό και την τεχνολογία», σε περιμένουν στη Βαμβακού Λακωνίας, στον Πάρνωνα, από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού, η οποία υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Την Άνοιξη, η Φύση αναγεννιέται και είναι η πρωταγωνίστρια του μήνα!

  • «Η Φύση ξυπνά», λοιπόν, στις αρχές Απριλίου (2/4) με ένα βιωματικό ταξίδι στον πολύχρωμο κι αρωματικό κόσμο των λουλουδιών με οδηγούς την «Παρέα του Δάσους» και συνεργάτες τα έντομα.
  • Στη Βαμβακού, «φτιάχνουμε με πηλό την Άνοιξη» (2/4) σε ένα μοναδικό εργαστήρι κεραμικής με τη Μαρία Παινέση.
  • Η «Οργάνωση Γη» έρχεται στο Σχολείο της Βαμβακούς και μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα (3/4) μαθαίνει στα παιδιά «…να συνδέουν τους σπόρους με τη διατροφή τους, ανακαλύπτοντας την αξία των ανεπεξέργαστων φυσικών προϊόντων, την εποχικότητα και τη βιώσιμη καλλιέργεια της τροφής».

V.Lab…

  • Το Σαββατοκύριακο 9 – 10/4, καλούνται στο Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) οι μικροί λάτρεις της τεχνολογίας, για να περιηγηθούν στον κόσμο του STEAM (Science Technology Engineering Arts Mathematics) σε ένα εργαστήριο ρομποτικής με Lego WeDo και ένα πρόγραμμα 3D σχεδίασης και εκτύπωσης.

Μαζί και η ομάδα Robot-fun της Nokia Hellas.

Ερώτηση; Είσαι ακροβάτης ή ονειροβάτης;

  • Παιδιά, το Σάββατο 16/4, στη Βαμβακού, κλείνουμε τα μάτια και, με εργαλεία το θεατρικό παιχνίδι, την κίνηση, τον αυτοσχεδιασμό και … οδηγίνα τη Φλώρα Καλομοίρη, σπάζουμε το φράγμα της φαντασίας, ονειροβατούμε και δημιουργούμε τα πιο τρελά όνειρα!
  • Την άλλη μέρα, στις 17/4, πάμε σε ένα διαφορετικό σχολείο, μιας και το Πολιτισμικό Σχολείο του φορέα πολιτισμού «Το Αλωνάκι» ταξιδεύει ως τη Βαμβακού και υλοποιεί μια μοναδική εκπαιδευτική δράση για παιδιά δημοτικού.

Πάσχα στο χωριό! Καλά, κάτι μας είπες…

«Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό», λέει η παροιμία και αυτή τη Λαμπρή την περνάμε μαζί, στη Βαμβακού!

Πώς;

  • Το Μεγάλο Σάββατο φτιάχνουμε χαρούμενες λαμπάδες με την Ποτούλα Λαφόγιαννη, ενώ,
  • την Κυριακή του Πάσχα σκαρώνουμε παραδοσιακό πασχαλινό γλέντι, όπου σουβλίζουμε τον οβελία στην πλατεία του χωριού, με τις μοναδικές γεύσεις του εστιατορίου-καφέ «Βουρέικο» και τη συνοδεία ορχήστρας με δημοτικούς και λαϊκούς ήχους από τον Θοδωρή Μέρμηγκα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου.
  • «Το παιδί και το στοιχειό», ένα παραμύθι από τη Βαμβακού, μια διαδραστική παράσταση αφήγησης παραμυθιών, με μουσική και τραγούδι για όλη την οικογένεια από τις «Παραμυθοκόρες», έρχεται τη Δευτέρα του Πάσχα.

Τέλος μηνός…! Αδαμαντία, το επώνυμό σου δεν χωράει ολόκληρο…

  • Ο μήνας ολοκληρώνεται (30/4) με το καλεντάρι των τεχνών και την Αδαμαντία Μαστροκυριακάκη, αναζητώντας το Φως της Ανάστασης και αποκαλύπτοντας στα παιδιά τα πάθη του Χριστού μέσα από πίνακες του Ελ Γκρέκο.

Vamvakou’s waiting…

«Απρίλης, Πασχαλιά, λουλούδια, χελιδόνια, φως, χαρά! Η Βαμβακού σε περιμένει», να το ξέρεις…

Μπες και στο www.vamvakourevival.org/events/ αν θέλεις…

#WeekendsatVamvakou #VamvakouRevival

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις