ΗΠΑ. Από ένα επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ σημαδεύτηκε η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ καθώς ο ηθοποιός, στον οποίο απονεμήθηκε το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου, χαστούκισε τον παρουσιαστή Κρις Ροκ όταν αυτός έκανε πλάκα με τη γυναίκα του.

Όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της τρίτης ώρας της τελετής όταν ο Κρις Ροκ ανέβηκε στη σκηνή για να παρουσιάσει το βραβείο για το καλύτερο ντοκιμαντέρ. Ο Αμερικανός κωμικός επέλεξε τότε να κάνει ένα αστείο για τον Τζείντα Πίνκετ-Σμιθ, τη σύζυγο του Γουίλ Σμιθ ότι ήταν σαν την GI Jane 2 λόγω του ξυρισμένου κρανίου της (σ.σ. η Πίνκετ Σμιθ υποφέρει από αλωπεκία).

Η ατάκα αυτή φαίνεται ότι προκάλεσε την οργή του Γουίλ Σμιθ ο οποίος αφού είπε «μην πιάνεις τη γυναίκα μου στο γ@@@ενο στόμα σου» στη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή και χτύπησε τον Κρις Ροκ με τον ίδιο να λέει «Ουάου, ο Γουίλ Σμιθ μόλις με χαστούκισε».

Συναισθηματικά φορτισμένος ο Σμιθ ανέβηκε στη σκηνή, με δάκρυα στα μάτια και ζήτησε συγγνώμη από την Ακαδημία και πολλούς άλλους, αλλά όχι από τον Ροκ. Ο Σμιθ έκανε παραλληλισμούς μεταξύ της στιγμής που ζούσε και της ζωής του ανθρώπου που ενσάρκωσε στην οθόνη — του Ρίτσαρντ Γουίλιαμς, πατέρα της Σερένα και της Βένους.

«Δεν κλαίω που κέρδισα το βραβείο, δεν είναι που κέρδισα το βραβείο για μένα», είπε. «Πρόκειται για το να μπορώ να ρίξω φως σε όλους τους ανθρώπους που η Τέχνη μιμείται τη ζωή, μοιάζω με τον τρελό πατέρα, όπως είπαν για τον κύριο Γουίλιαμς. Η αγάπη σε κάνει να κάνεις τρελά πράγματα».

«Καλούμαι στη ζωή μου να αγαπώ τους ανθρώπους και να προστατεύω τους ανθρώπους», συνέχισε, «και να είμαι ποτάμι για τους ανθρώπους μου. Ξέρω ότι για να κάνουμε ό,τι κάνουμε [ως ηθοποιοί] πρέπει να ανεχόμαστε την κακομεταχείριση. Πρέπει να αφήνεις τους ανθρώπους να λένε τρελά πράγματα για σένα. Πρέπει να αφήνεις τους ανθρώπους να μην σε σέβονται. Και πρέπει να χαμογελάς και να προσποιείσαι ότι είναι εντάξει».

Ο Σμιθ κοίταξε τότε στα δεξιά του και είπε «Ευχαριστώ Ντι», στον επίσης βραβευθέντα με Όσκαρ Ντένζελ Ουάσινγκτον, ο οποίος καθόταν μπροστά με δάκρυα στα μάτια του. «Ο Ντένζελ μου είπε πριν από λίγα λεπτά, «Στην πιο μεγάλη στιγμή σου, πρόσεχε, γιατί τότε είναι που σε έρχεται ο διάβολος. Στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη από τις αδερφές Ουίλιαμς, τη μητέρα του και τη σύζυγό του Τζέιντα.

Αυτή, πάντως, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Κρις Ροκ ανέφερε το όνομα της Πίνκετ-Σμιθ στα Όσκαρ καθώς το 2016 όταν ήταν παρουσιαστής της τελετής είχε πει ότι «η Πίνκετ-Σμιθ μποϊκόταρε τα Όσκαρ όπως εγώ μποϊκοτάρω τα εσώρουχα της Ριάνα – δεν με προσκάλεσαν».

Σύμφωνα, δε, με τον κριτικό του Hollywood Reporter, Σκοτ Φάινμπεργκ, ο οποίος ήταν παρών στην τελετή, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος που ακολούθησε ο Ντένζελ Ουάσινγκτον και ο Τάιλερ Πέρι προσπάθησαν να ηρεμήσουν τον Γουίλ Σμιθ ο οποίος ήταν δακρυσμένος.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις