ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Mataroa, με την υποστήριξη του Google.org, τον φιλανθρωπικό βραχίονα της Google, αναπτύσσει και υλοποιεί το διαδραστικό πρόγραμμα Coding Bees, το οποίο έχει ως στόχο να κάνει την τεχνολογία γυναικεία υπόθεση.

Η αρχή θα γίνει με το πρόγραμμα της Καλαμάτας, το οποίο θα φιλοξενηθεί στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, τα Σάββατα 2 και 9 Απριλίου, 16:00-20:00 και τις Κυριακές 3 και 10 Απριλίου, 10:00-14:00.

Mε τη χρήση καινοτόμων εργαλείων και την καθοδήγηση έμπειρων εισηγητριών, επαγγελματιών στον χώρο της τεχνολογίας, γυναίκες κάθε ηλικίας και ανεξάρτητα από την τεχνολογική τους εμπειρία, θα έρθουν πιο κοντά στην τεχνολογία, θα εμπλουτίσουν τις τεχνολογικές τους δεξιότητες και θα μυηθούν στον κόσμο του προγραμματισμού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις ομάδες με 20 συμμετέχουσες η κάθε μία:

  • μία με νεαρές Coding Bees 10 έως 16 ετών, οι οποίες θα εξοικειωθούν με την χρήση των γλωσσών προγραμματισμού HTML, CSS και Javascript
  • μία με ενήλικες χωρίς προηγούμενη τεχνολογική εμπειρία, οι οποίες θα έρθουν σε επαφή και θα εξοικειωθούν με βασικά τεχνολογικά εργαλεία, πχ τις λειτουργίες του email και των μηχανών αναζήτησης, το cloud, την ασφαλή και λειτουργική περιήγηση στο internet, κ.α.
  • μία με ενήλικες εξοικειωμένες στην χρήση της τεχνολογίας, οι οποίες θα ασχοληθούν με πλατφόρμες ανάπτυξης ιστοσελίδων με ελάχιστη ή και καθόλου χρήση προγραμματισμού

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και ενώ για τις λίγες ακόμα διαθέσιμες θέσεις, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.mataroa.org/coding-bees

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις