Πριν κάποια χρόνια το σφουγγάρισμα γινόταν με έναν συγκεκριμένο τύπο σφουγγαρίστρας. Σήμερα που οι ρυθμοί της καθημερινότητας τρέχουν με την ταχύτητα του φωτός, τα πάντα, ακόμη και η καθαριότητα πρέπει να είναι προσαρμοσμένα σε αυτούς τους ρυθμούς. Έχοντας αυτά κατά νου οι εταιρείες παραγωγής προϊόντων καθαριότητας έχουν κυριολεκτικά καινοτομήσει στον τομέα αυτό, και η σφουγγαρίστρα δε θα μπορούσε να μείνει έξω από τις εξελίξεις αυτές.

Στην αγορά υπάρχει πληθώρα από σφουγγαρίστρες και ακολούθως παρατίθενται διάφοροι τύποι, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε νοικοκυριού.

Η επίπεδη

Η επίπεδη σφουγγαρίστρα είναι ορθογώνιου ή στρογγυλού σχήματος, επίπεδη και είναι ιδανική για τις γωνίες. Το ύφασμα, που χρησιμοποιείται είναι συνήθως πολυεστέρας ή μικροΐνες, που έχουν τη δυνατότητα να μαγνητίζουν τη σκόνη. Όταν φθαρούν από τη χρήση με την πάροδο του χρόνου, μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν. Δεν είναι οι ιδανικότερες για την απομάκρυνση επίμονων λεκέδων, αλλά είναι εύκολες στην αποθήκευση.

Σφουγγαρίστρα με Spray

Μια νέα καινοτόμα πρόταση είναι αυτή της σφουγγαρίστρας με spray, η οποία σε ένα σημείο του κονταριού διαθέτει ειδικό κουμπί. Το πατάτε και απελευθερώνει ελεγχόμενη ποσότητα καθαριστικού υγρού, καθιστώντας αχρείαστο τον κουβά. Ενδείκνυται για περιπτώσεις, όπου δεν υπάρχει αρκετός χώρος αποθήκευσης.

Σπογγώδεις σφουγγαρίστρες

Όσο ασυνήθιστο κι αν ακούγεται, η βάση αυτής της σφουγγαρίστρας αποτελείται από σφουγγάρι. Ακριβώς λόγω αυτού είναι πολύ απορροφητικές, ενώ ο ειδικός μηχανισμός στραγγίσματος, που φέρουν δίνει τη δυνατότητα να απλώνει τόσο υγρό καθαρισμού, όσο χρειάζεται, με αποτέλεσμα τα δάπεδο να στεγνώνει γρήγορα. Θα πρέπει να καθαρίζεται πολύ καλά και να φροντίζεται βάσει οδηγιών, αλλιώς το σφουγγάρι θα μυρίζει και θα αναπτυχθούν βακτήρια.

Σφουγγαρίστρα η παραδοσιακή

Η γνωστή και μη εξαιρετέα σε όλους μας σφουγγαρίστρα με τις λωρίδες υφάσματος προορίζεται για βαριά φασίνα, ενώ λόγω του ότι συνήθως αποτελείται από βαμβάκι, είναι ιδιαιτέρως ανθεκτική. Συνοδεύεται με τον απαραίτητο κουβά για την αποστράγγιση των νερών.

Βλέποντας τις παραπάνω επιλογές, μπορείτε να αποφασίσετε για ποια χρήση προορίζετε τη δική σας σφουγγαρίστρα (μικροί χώροι, απλό φρεσκάρισμα, γερή καθαριότητα) και να επιλέξετε αυτή, που σας κάνει.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις