ΛΑΚΩΝΙΑ. Μπορεί ο τουρισμός να θεωρείται ένα από τα βαριά χαρτιά της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι τα "σύννεφα" των οικονομικών προβλημάτων δεν αγγίζουν και τις τουριστικές επιχειρήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας σημαντικός αριθμός ξενοδοχείων, τα οποία εντοπίζονται τόσο σε νησιωτικούς όσο και χερσαίους προορισμούς, περιλαμβάνονται ανάμεσα στους νέους πλειστηριασμούς, που έχουν προγραμματιστεί να διενεργηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα. Ανάμεσα στις τουριστικές μονάδες που ξεχωρίζουν συγκαταλέγεται ένα τετράστερο ξενοδοχείο στο Γύθειο.

Στις 26 Ιουνίου ήταν προγραμματισμένο να χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων Margo Luxury Suites, το οποίο βρίσκεται στην παραλία Μαυροβουνίου στο Γύθειο της Λακωνίας με την τιμή εκκίνησης να έχει τεθεί στα 2,245 εκατ. ευρώ. Αν και ο πλειστηριασμός είναι αναρτημένος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ωστόσο πρόκειται να ανασταλεί καθώς υπάρχει δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Γυθείου, η οποία αναστέλλει τη διαδικασία πλειστηριασμού.

Το τουριστικό κατάλυμα, το οποίο λειτουργεί κανονικά, έχει οικοδομηθεί σε ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης 2.471,36 τ.μ., το οποίο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και βρίσκεται εντός οικισμού. Το ξενοδοχείο έχει δυναμικότητα 67 κλινών, 20 διαμερισμάτων/ 42 δωματίων και αποτελείται από τρεις κτιριακές ενότητες, πισίνα και εξωτερικούς χώρους. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, τα κτίρια βρίσκονται σε καλή κατάσταση με το επίπεδο συντήρησης να χαρακτηρίζεται ως συνήθης. Πέραν των κτηριακών ενοτήτων ο περιβάλλων χώρος είναι πολύ καλά διαμορφωμένος (ο αδόμητος χώρος του οικοπέδου είναι περίπου 1.200 τ.μ.), διασφαλίζοντας την άνετη κυκλοφορία και διαμονή των επισκεπτών με στρώσεις από λιθόπλακες και επιμελημένα παρτέρια.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις