ΣΠΑΡΤΗ. «Από τον Απόλλωνα στον Διόνυσο» και «από το πνεύμα στο σώμα, από τον αθλητικό αγώνα στον αγώνα λόγου», θα επιχειρήσει να περιηγηθεί το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης καλώντας και το κοινό να συμμετάσχει στο διπλό δρώμενο που σκαρώνει,

την Τετάρτη 4/5, το απόγευμα, στον όμορφο Κήπο τού Αρχαιολογικού Μουσείου, στη Σπάρτη.

Πιο αναλυτικά

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου σε συνεργασία με τον Δρ. Στέλιο Πελασγό, το Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ (τμήμα φυσικής αγωγής) και το Μεσογειακό Κέντρο Προφορικής Λογοτεχνίας (C.M.L.O.), πραγματοποιούν διπλό δρώμενο, την Τετάρτη 4/5 στον Κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου, στη Σπάρτη:

  • 00 – 19.00: Βιωματικό σεμινάριο λόγου με τίτλο, «Σώμα και πνεύμα στον μύθο και το παραμύθι»

Κοινό: Ενήλικες

Γλώσσα: Ελληνικά και γαλλικά

  • ~19.30 - ~20.45: Παράσταση αφήγησης με τίτλο, «Για ένα κλωνάρι ελιάς»

Κοινό: Παιδιά και ενήλικες

Γλώσσα: Ελληνικά και γαλλικά

Διδάσκουν:

  • Δρ. Robin Recours (καθηγητής ανθρωπολογίας των σπόρ Πανεπιστημίου Μονπελιέ, αφηγητής)
  • Δρ. Στέλιος Πελασγός (αφηγητής, παιδαγωγός, συγγραφέας, καλλιτεχνικός διευθυντής διεθνών φεστιβάλ προφορικής λογοτεχνίας)
  • Καμέλ Γκενούν (αφηγητής, εκπαιδευτής αφηγητών, καλλιτεχνικός διευθυντής διεθνών φεστιβάλ προφορικής λογοτεχνίας)
  • Ροζάνα

Info

Όπως ειπώθηκε, «…στη Σπάρτη οι 4 οργανωτές καλλιτέχνες και ερευνητές θα δώσουν μια παράσταση αφήγησης στα ελληνικά και γαλλικά και ένα αντίστοιχο βιωματικό σεμινάριο αναζητώντας την ένωση πνευματικής και σωματικής καλλιέργειας που είχε πραγματοποιήσει η ένωση του απολλώνιου με το διονυσιακό πνεύμα στην αρχαία Ελλάδα, ένωση που ακόμα ενεργή στα νεοελληνικά παραμύθια και την ελληνική λαϊκή τέχνη».

Το εγχείρημα

Οι καλλιτέχνες, ερευνητές και εκπαιδευτές μαζί με μια ομάδα φοιτητών/τριών και μαθητευόμενων αφηγητών, «… περιηγούνται για ένα δεκαήμερο τους τόπους των πανελληνίων αγώνων της αρχαίας Ελλάδας, τα στάδια, τα θέατρα και τους ναούς ακούγοντας ξανά τους μύθους και τις αληθινές ιστορίες που ένωσαν το πνεύμα με το σώμα, την τέχνη με την άθληση.

Στην διάρκεια των επισκέψεων τους στην Κόρινθο, την Νεμέα, την Σπάρτη, την Ολυμπία και την Αθήνα θα γίνονται εργαστήρια και παραστάσεις αφήγησης μύθων όπου οι Γάλλοι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν μαζί με κατοίκους των περιοχών που θα τους φιλοξενήσουν και ενδιαφέρονται για την χρήση του ζωντανού αφηγηματικού λόγου στην εκπαίδευση και την τέχνη.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις