ΣΠΑΡΤΗ. Με στόχο την προβολή του Χορού, τη γνωριμία με τους φορείς που θα συμπράξουν αλλά και την εξωστρέφεια των κοινωνικών συνάξεων το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης οργανώνει Φεστιβάλ Χορού. Πρόκειται για μια «ζωντανή» παρουσίαση της εξέλιξης του Χορού τα 100 τελευταία χρόνια, που θα παρουσιάσουν σχολές και σύλλογοι από τη Σπάρτη, τη Λακωνία και τους όμορους νομούς. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης στις 17 Ιουνίου 2022.

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, την Παρασκευή 29 Απριλίου, η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης κ.κ. Ευγενία Πρέβα και Ελένη Τσουλόγιαννη μίλησαν στο notospress.gr.

Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Γάλλου χορευτή, χορογράφου και συγγραφέα Ζαν - Ζορζ Νοβέρ (1727-1810), δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου. Κάθε χρόνο το μήνυμα της Ημέρας αναλαμβάνει να συγγράψει μία γνωστή προσωπικότητα του χώρου. Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού είναι να ενώσει όλους τους ασχολούμενους με την τέχνη της Τερψιχόρης, πέρα από πολιτικούς, πολιτισμικούς και ηθικούς φραγμούς.

Δείτε αύριο στο notospress.gr την συνέντευξη της κ. Ε. Πρέβα προέδρου του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και της αντιπροέδρου κ. Ελένης Τσουλόγιαννη για όλες τις εκδηλώσεις που θα γίνουν μέσα στον Μάϊο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις