ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ. Βούλγαρος επιχειρηματίας είναι ο νέος ιδιοκτήτης της πολυτελούς βίλας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Πόρτο Χέλι, ο οποίος έδωσε πάνω από 10 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το ανάκτορο με τις αραβικές αρχιτεκτονικές επιρροές και τη θέα προς το απέραντο γαλάζιο του Μυρτώου πελάγους.

Ο ισχυρός επιχειρηματίας δεν είναι άλλος από τον 68χρονο σήμερα Βούλγαρο Σπας Ρούσεφ, ο οποίος στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς επενδυτές της ΝΑ Ευρώπης και πρόεδρος της Viva Corporate Bulgaria με έδρα τη Σόφια και γραφεία στο Λονδίνο, όπου διαμένει μόνιμα με την οικογένειά του.

H πολυτελής βίλα του τέως βασιλιά βρίσκεται σε ένα από τα ωραιότερα σημεία στο Πόρτο Χέλι. Με πριβέ παραλία, 30μετρη πισίνα και 12 κρεβατοκάμαρες, είναι ένα σπάνιο ακίνητο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο

Η εταιρεία από τον Αύγουστο του 2021, μετά από ένα σκληρό διαπραγματευτικό deal του προέδρου της για πολλά εκατομμύρια ευρώ, κατάφερε να βάλει κάτω από την ομπρέλα των επιχειρήσεων που εκπροσωπεί και τη συνδρομητική τηλεόραση Bulsatcom, η οποία εκπέμπει πάνω από 240 τηλεοπτικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένων 230 HD μέσω των πλατφορμών DTH και IPTV2.0. Η απόφαση του Ρούσεφ να επενδύσει στο Πόρτο Χέλι αγοράζοντας το παλάτι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στον Αγιο Αιμιλιανό μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Αρκεί μια ματιά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram για να καταλάβει κάποιος την αγάπη που τρέφει για το συγκεκριμένο ακρωτήρι της Αργολίδας, το οποίο επισκέπτεται ανελλιπώς τα τελευταία καλοκαίρια.

Ο ίδιος μάλιστα εδώ και χρόνια διατηρεί φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του τέως βασιλιά και πιο συγκεκριμένα με τους δύο μεγάλους γιους του Κωνσταντίνου, Παύλο και Νικόλαο. Ο Παύλος μάλιστα είχε παραβρεθεί τον Σεπτέμβριο του 2016 στα γενέθλια της αγαπημένης συζύγου του Ρούσεφ, Ντιλιάνα, στο διάσημο «Loulou’s» του Λονδίνου. Ολοι μαζί έχουν απολαύσει και πολλά ελληνικά καλοκαίρια με εκδρομές στις Σπέτσες και την Υδρα, μέχρι τη στιγμή που ο 68χρονος επιχειρηματίας εξέφρασε την επιθυμία να αποκτήσει τον δικό του επίγειο παράδεισο στην Ελλάδα.

Ετσι, μετά από συζήτηση των μελών της τέως βασιλικής οικογένειας πάρθηκε η απόφαση το σπίτι που αγοράστηκε από τον Κωνσταντίνο το 2014 αντί 5 εκατ. ευρώ από τον Λιβανέζο Μαρκ Σούρσοκ, εξαιτίας των δυσκολιών που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια με την υγεία του, να πουληθεί, αρκεί ο υποψήφιος αγοραστής να είναι σε θέση να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις τους.

Τη συμφωνία μεταξύ πωλητή και αγοραστή φημολογείται ότι ανέλαβε να φέρει εις πέρας μεγάλο λογιστικό γραφείο του Κολωνακίου, το οποίο άναψε το πράσινο φως στον τέως βασιλιά να προχωρήσει την πώληση. Ετσι, εδώ και λίγο διάστημα το πολυτελές οίκημα με την πριβέ παραλία, την 30μετρη πισίνα, τις 12 κρεβατοκάμαρες, τα σιντριβάνια και τα πλακάκια απευθείας αγορασμένα από το Μαρόκο έχει αλλάξει χέρια, καθώς οι δύο πλευρές τα βρήκαν στο 100% των απαιτήσεών τους. Αυτές τις ημέρες ο νέος ιδιοκτήτης έχει βάλει μπροστά και τις εργασίες για τις πρώτες αλλαγές που επιθυμεί να κάνει, κυρίως, στους εσωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις