“…Πώς να μην αγαπάμε οι Έλληνες την ποίηση και τον ποιητή, αφού και τον Θεό ακόμα στην καθημερινή προσευχή μας τον ονομάζουμε ποιητήν ουρανού και γης;” - Ζήσιμος Λορεντζάτος

ΣΠΑΡΤΗ. Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ποιητής; Συγγραφέας; Έχεις αγαπημένο ποίημα; Βιβλίο μήπως; Στο σχολείο, τρελαινόσουν για να απαγγείλεις το ποίημα σου στις γιορτές; Ή ντρεπόσουν, ώσπου ανακάλυψες τις ιαματικές ιδιότητες της ποίησης, αργότερα, αργότερα…;

  • Πες το ποίημα σου!

Όπως και να’ χει, η Ευσταθία, τραγουδοποιός και θεατρική συγγραφέας, με τον στενό της συνεργάτη, πιανίστα Χάρη Μπότση, σε έχει καλέσει να απαγγείλεις το αγαπημένο σου ποίημα, το Σάββατο 14/5, (20:00), στον Οινοκράτη, στη Σπάρτη.

  • «Δρώμενα στον Πεζόδρομο»

Ας σημειωθεί πως η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων με γενικό τίτλο «Δρώμενα στον Πεζόδρομο» υπό την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης.

  • Με τι μοιάζει η Γη της Απαγγελίας;

H Ευσταθία είπε ότι η Γη της Απαγγελίας, είναι «…μια μουσικοποιητική παράσταση γεμάτη τραγούδια εποχής αλλά και σύγχρονα, πλαισιωμένα από λογοτεχνικές ιστορίες.

Ιστορίες από ένα ένδοξο λογοτεχνικό παρελθόν, όταν μεσουρανούσε η Δεύτερη Αθηναϊκή Σχολή και τα ποιήματα τα έλεγαν, αλλιώς, και “τραγούδια”».

Η τραγουδοποιός και θεατρική συγγραφέας θέλει να μοιραστεί την αγάπη της για αυτήν την τρυφερή συνήθεια του παρελθόντος.

Σε αυτό το τόλμημα θα βοηθήσουν φίλοι από διαφορετικούς χώρους αλλά με την ίδια αγάπη για την ποίηση και την λογοτεχνία, που θα απαγγείλουν στο β΄μέρος της παράστασης το αγαπημένο τους ποίημα ή πεζό.

Άξιος συνοδοιπόρος της Ευσταθίας στο πιάνο, ο Χάρης Μπότσης.

Γη της Απαγγελίας η Σπάρτη

«Η επόμενη «Γη της Απαγγελίας», θα είναι η Σπάρτη, η πατρίδα του Γιάννη Ρίτσου, του Νικηφόρου Βρεττάκου και τόσων άλλων σπουδαίων ποιητών!»

Info

  • «Γη της Απαγγελίας», μουσικοποιητική παράσταση,
  • το Σάββατο 14/5, (20:00), στον «Οινοκράτη»,
  • Πεζόδρομος Κλεομβρότου 38, στη Σπάρτη,
  • Τηλ κρατήσεων 2731081678 – Είσοδος με ποτό 12€

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις