ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα που αντιμετώπισε μέχρι να έρθει η αναγνωρισιμότητα περιέγραψε στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» ο κορυφαίος Έλληνας σεφ Νίκος Πουλμέντης από τη Νέα Υορκη.

Ο ίδιος με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης την περίοδο 2012 – 2013 αποφάσισε να φύγει με την οικογένειά του για τις ΗΠΑ, κάτι που όπως αποκάλυψε είχε κάνει και ο πατέρας του ζώντας εκεί επί 46 χρόνια.

«Δεν έχω έρθει ούτε διακοπές εδώ ποτέ. Είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσεις σε οποιοδήποτε κομμάτι. Το μονοπάτι είναι δύσβατο. Η βοήθεια είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη ακόμα κι αν έχεις συγγενείς εδώ» είπε ανάμεσα σε άλλα, για τη διαδρομή του.

Διαβάστε επίσης: Ο πρώτος σεφ που μετέτρεψε τα πιάτα του σε κρυπτονομίσματα είναι από τα Καλάβρυτα

Μεταξύ άλλων περιέγραψε ακόμη: «Δεν σου δίνεται τίποτα, μείναμε σε ένα παγκάκι μαζί με τη γυναίκα μου και το παιδί μου, το οποίο ήταν βρέφος ακόμα (…) Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να φέρω το τραπέζι, τις γεύσεις της Ελλάδας στο τραπέζι της Αμερικής. Η ελληνική κουζίνα έχει ξεφύγει από τα συνηθισμένα (μουσακά, παστίτσιο, λεμονάτο κοτόπουλο) και έχει προχωρήσει παρακάτω, όπως όλες οι κουζίνες παγκοσμίως».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις