ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πριν από έναν χρόνο, ο ιδιοκτήτης του ρετιρέ στον 96ο όροφο του ουρανοξύστη στον αριθμό 432 της Park Avenue, ζητούσε 169 εκατ. δολάρια, καθώς ήλπιζε να πουλήσει το εντυπωσιακό διαμέρισμα σε κάποιον από τους δισεκατομμυριούχους του bitcoin. Σήμερα, προτιμά να αποκαλύπτει την τιμή του ακινήτου μόνο σε σοβαρούς ενδιαφερόμενους.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στη λεγόμενη «γειτονιά των δισεκατομμυριούχων», ή αλλιώς το Billionaires’ Row του Μανχάταν και καταλαμβάνει ολόκληρο τον 96ο όροφο του ουρανοξύστη.

Διαθέτει έξι υπνοδωμάτια και επτά μπάνια, καθώς εκτείνεται σε 770 τετραγωνικά μέτρα.

Πωλητής είναι ο Fawaz Alhokair, ένας Σαουδάραβας μεγιστάνας του εμπορίου και του real estate, ο οποίος είχε δώσει 87,7 εκατ. δολάρια για το διαμέρισμα-τρόπαιο το 2015.

Πέρυσι, όταν προσπάθησε να βρει αγοραστή στα 169 εκατ. δολάρια, πολλοί χαρακτήρισαν το ζητούμενο τίμημα υπερβολικό. Όπως έγραψαν τότε οι New York Times, η τιμή αντιστοιχούσε σε περισσότερα από 20.500 δολάρια ανά τετραγωνικό πόδι.

Το ρεκόρ του ακριβότερου διαμερίσματος είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο του 2012, όταν ένα ακίνητο 6.744 τετραγωνικών ποδιών (625 τ.μ.) στο 15 Central Park West είχε πουληθεί αντί 88 εκατ. δολαρίων ή 13.049 δολαρίων ανά τετραγωνικό πόδι.

Όπως σημείωσαν οι New York Times, το ακριβότερο διαμέρισμα της Νέας Υόρκης πουλήθηκε μεν αντί πολύ υψηλότερου τιμήματος, όμως ήταν και πολύ μεγαλύτερο. Το διαμέρισμα των 23.029 τετραγωνικών ποδιών στο 220 Central Park South πουλήθηκε το 2019 αντί 240 εκατ. δολαρίων στον δισεκατομμυριούχο διαχειριστή hedge fund, Kenneth Griffin.

Αυτή τη φορά, οι ιδιοκτήτες δεν δημοσιεύουν την ζητούμενη τιμή πώλησης. «Η τιμή θα δίνεται κατόπιν αιτήματος, καθώς αυτό το περιουσιακό στοιχείο είναι για έναν πραγματικό συλλέκτη. Οτιδήποτε σπάνιο –όπως ένα περιζήτητο έργο τέχνης, για παράδειγμα- συχνά θεωρείται ανεκτίμητο. Η αγορά καθορίζει την αξία του», λέει σύμφωνα με τη New York Post ο μεσίτης Tal Alexander.

Το διαμέρισμα έχει εκπληκτική θέα στο Central Park, βιβλιοθήκη, τζάκι, δρύινα πατώματα, μαρμάρινους πάγκους, πιάνο με ουρά και πωλείται επιπλωμένο.

Ο νέος ιδιοκτήτης θα έχει επίσης πρόσβαση στο σαλόνι του ουρανοξύστη, στο ιδιωτικό του εστιατόριο, μία βεράντα για δείπνα και εκδηλώσεις, μία εσωτερική πισίνα, ένα γυμναστήριο με σπα, ένα στούντιο γιόγκα και μια αίθουσα προβολών. Το διαμέρισμα εξυπηρετείται από room service και concierge.

Πηγή: moneyreview.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις