ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας πραγματοποιεί ακροάσεις για την δημιουργία διαγωνιστικών τμημάτων Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας.

Αναζητά παιδιά από 8 έως και 18 ετών που αγαπούν το τραγούδι για να στελεχωθούν τα δύο τμήματα διαγωνιστικών χορωδιών με σκοπό τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς , φεστιβάλ Χορωδιών, σε πλήθος συναυλιών στην Καλαμάτα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας έχει μια σταθερά επιτυχημένη πορεία με τις χορωδίες του σε φεστιβάλ, διαγωνισμούς και συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι χορωδίες του Ωδείου έχουν τιμηθεί με χρυσά βραβεία σε πολλούς διαγωνισμούς, έχουν συμμετάσχει σε συναυλίες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, του φεστιβάλ "Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας" αλλά και σε συναυλίες στην Βιέννη, στο Άμστερνταμ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή κ.ά.

Η συμμετοχή των παιδιών σε μια χορωδία δεν είναι απλά μια ψυχαγωγική διαδικασία αλλά μια δραστηριότητα με χαρακτήρα μορφωτικό, παιδαγωγικό και κοινωνικό. Ταυτόχρονα η συμμετοχή σε μια χορωδία έχει ψυχολογικά και σωματικά οφέλη καθώς από έρευνες έχει αποδειχθεί πως η συμμετοχή σε χορωδιακά σύνολα ενδυναμώνει το αίσθημα της σύμπνοιας, ομαλοποιεί τον παλμό της καρδιάς, μειώνει τα επίπεδα άγχους και ενδυναμώνει το αίσθημα της συνεργασίας.

Όποιος από εσάς ενδιαφέρεται λοιπόν να προσφέρει στα παιδιά του τα ευεργετήματα της συμμετοχής σε μια Χορωδία, μπορεί να τα φέρει στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας για ακρόαση από τον μαέστρο μας , Ιβάν Μάτζαρη, κάθε Παρασκευή και ώρες 19:00 με 20:00.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας (Βιλεαρδουίνου, Καλαμάτα), τηλ. επικοινωνίας 2721021881, dimodkal@gmail.com

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις