ΠΑΤΡΑ. Η πόλη της Πάτρας, η πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Θάνος Μικρούτσικος τιμά τη μνήμη που σπουδαίου συνθέτη, που έφυγε από κοντά μας πριν τρία χρόνια, με μια αφιερωματική βραδιά. «Τραγουδώντας με τον Θάνο» είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ στο κινηματοθέατρο «Πάνθεον».

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, αγαπημένη του ερμηνεύτρια για πολλά χρόνια θα ερμηνεύσει μεγάλες επιτυχίες και αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου σε στίχους Χικμέτ, Καββαδία, Αλκαίου, Ιωάννου κ.α.

Ο Θάνος Μικρούτσικος συνάντησε τη Ρίτα Αντωνοπούλου το 2006. Τον ενθουσίασε αμέσως η σκηνική της παρουσία και η δυνατότητά της να αφομοιώνει τους τρόπους ερμηνείας μεγάλων τραγουδιστριών και να τους εντάσσει στον δικό της τρόπο και στη δική της χειρονομία. Ο ίδιος ο συνθέτης έλεγε για την Ρίτα: « Οι φράσεις, οι λέξεις, οι συλλαβές αποκτούν υπόσταση όταν τις εκφέρει, γιατί είναι πολύ δυναμική, λυρική όταν χρειάζεται και η σκηνική της παρουσία κάτι το αδιανόητο. Με ευθυβολία και πολύ φυσικό τρόπο, στέλνει άμεσα τους στίχους και τους ήχους από την σκηνή στην αίθουσα. Σαν να περιέχει ό,τι προηγήθηκε χωρίς να το μιμείται.»

Την ερμηνεύτρια θα συνοδεύσει ο Θύμιος Παπαδόπουλος, ο βασικός συνεργάτης του Θάνου «ο πιο πολυσύνθετος Έλληνας μουσικός» όπως ο ίδιος τον χαρακτήριζε. Συμμετέχουν επίσης οι σπουδαίοι σολίστ Μανόλης Ανδρουλιδάκης, Μίμης Ντούτσουλης και Γιώργος Κατσίκας.

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις