Δεν είναι τυχαίο που η Κλεοπάτρα χρησιμοποιούσε το μέλι για να περιποιηθεί τον εαυτό της. Τώρα και η επιστήμη φαίνεται να συμφωνεί με τις προτάσεις ομορφιάς της Κλεοπάτρας, φτάνοντας σε αυτό που πολλές γυναίκες γνώριζαν εδώ και χρόνια. Το μέλι, ειδικά ωμό ή μη παστεριωμένο, είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο και εντελώς φυσικό συστατικό για χρήση στο δέρμα. Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά, τα οποία συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των ρυτίδων και της γήρανσης του δέρματος. Έχει αντιβακτηριδιακή δράση και βοηθά στην πρόληψη και θεραπεία της ακμής. Καθαρίζει το δέρμα ανοίγοντας και αποφράσσοντας τους πόρους, ενώ αποτελεί επίσης μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα που καταπραΰνει τους ερεθισμούς και τις κηλίδες και αφήνει μια υπέροχη λάμψη. Δοκιμάστε λοιπόν, τις παρακάτω συνταγές για μια αποτελεσματική θεραπεία σπα στο σπίτι.

Ενυδατικές μάσκες με μέλι

Βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι τραβηγμένα καλά από το πρόσωπό σας πριν ξεκινήσετε κάποια από αυτές τις συνταγές. Θα νιώσετε το πρόσωπό σας καθαρό και απαλό μετά.

1) Βάλτε μια γενναιόδωρη κουταλιά μέλι στο χέρι σας και απλώστε το σε όλο το πρόσωπό σας. Τρίψτε το στο δέρμα σας και αφήστε το για 5-30 λεπτά. Τέλος, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

2) Συνδυάστε 1 κουταλιά της σούπας βουτυρόγαλα, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 1 κρόκο αυγού. Εφαρμόστε σε καθαρό δέρμα και αφήστε το για 20 λεπτά. Έπειτα, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Καθαριστικό προσώπου με μέλι

Το μέλι είναι αρκετά καλό στο να διαλύει τα υπολείμματα του μακιγιάζ, ειδικά όταν αναμιγνύεται με ένα απαλό λάδι. Συνδυάστε μέλι και jojoba ή λάδι καρύδας για να δημιουργήσετε μια υφή που απλώνεται εύκολα. Τρίψτε το στο δέρμα σας, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, για να φύγει το μακιγιάζ και να ξεβουλώσει τους πόρους. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Scrub σώματος με μέλι αμύγδαλο

Αυτό το σπιτικό scrub σώματος είναι ιδανικό για απολέπιση και ενυδάτωση στο δέρμα σας. Η υφή από τα αλεσμένα αμύγδαλα κάνει απολέπιση στην επιδερμίδα, ενώ τόσο τα αμύγδαλα όσο και το μέλι ενυδατώνουν το δέρμα. Συνδυάστε 2 κουταλιές αλεσμένα αμύγδαλα και 2 κουταλιές μέλι για να σχηματιστεί μια πάστα. Τρίψτε στο πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Θα μπορούσατε επίσης να αυξήσετε τις ποσότητες για να περιποιηθείτε ολόκληρο το σώμα σας.

Κρέμα σώματος με μέλι

Αν νιώθετε ότι το ξηρό δέρμα του χειμώνα κάνει σιγά σιγά την εμφάνισή του, ανακατέψτε μια κουταλιά μέλι με ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και στύψτε λίγο χυμό λεμονιού. Εφαρμόστε αυτή τη λοσιόν σε ξηρές περιοχές και αφήστε την για 20 λεπτά. Τέλος, σκουπίστε την περιοχή με ένα ζεστό πανί.

Θεραπεία προσώπου με μέλι και λεμόνι

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Περιέχουν επίσης άλφα υδροξυοξέα που βοηθούν στην απολέπιση. Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα από τα μισά λεμονιού. Τρίψτε την κομμένη πλευρά σε όλο το πρόσωπο. Αφήστε το για 5 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Θεραπεία λάμψης με μέλι

Υπάρχουν δύο επιλογές για να δώσετε θρέψη και λάμψη στα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας μέλι. Συνδυάστε μια κουταλιά μέλι με ένα τέταρτο ζεστό νερό. Ξεπλύνετε τα μαλλιά μετά το λούσιμο. Αφήστε το να μαλακώσει για μια ώρα και μετά ξεπλύνετε. Εναλλακτικά, ανακατέψτε 1-1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι με 5 φλιτζάνια ζεστό νερό. Ξεπλύνετε τα μαλλιά και αφήστε το να δράσει. Τέλος, στεγνώστε τα μαλλιά σας.

Το αφρόλουτρο της Κλεοπάτρας

Συνδυάστε 1⁄4 φλιτζάνι μέλι με 2 φλιτζάνια γάλα και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο. Προσθέστε τα σε ζεστό νερό στην μπανιέρα, καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε.

Απολέπιση με μέλι

Χρησιμοποιήστε αυτό το scrub μία φορά την εβδομάδα για να απαλύνετε και να καθαρίσετε το δέρμα σας. Αναμείξτε 2 κουταλιές μέλι με 1 κουτάλι μαγειρική σόδα και τρίψτε το μείγμα στο πρόσωπό σας. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε τις ποσότητες και να κάνετε ένα scrub για ολόκληρο το σώμα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις