ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Γιώργος Βέργαδος γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε στη Σπάρτη. Η σχέση του με την φωτογραφία ως τέχνη ξεκίνησε πριν 28 χρόνια, όταν μπήκε στον μαγευτικό κόσμο του σκοτεινού θαλάμου, βοηθώντας φίλους του, σπουδαστές φωτογραφίας, στην εμφάνιση ασπρόμαυρων φιλμ και φωτογραφιών. Εκεί έμαθε τους πρώτους βασικούς κανόνες της σύνθεσης εικόνας, της αναλογικής επεξεργασίας, καθώς επίσης και βασικές λειτουργίες της SLR φωτογραφικής μηχανής. Εκτοτε η τέχνη της φωτογραφίας πρωταγωνιστεί στη ζωή του. Φωτογραφίζει σχεδόν καθημερινά και συμμετέχει συχνά με έργα του σε ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας και καλλιτεχνικά Projects.

Το 2013 ίδρυσε την φωτογραφική κοινότητα Greek Instagramers Events, με στόχο την συσπείρωση φίλων της φωτογραφίας και των κοινωνικών δικτύων. Μέσα από τις δράσεις της κοινότητας, έχει επιμεληθεί και διοργανώσει πολυάριθμα ομαδικά φωτογραφικά Projects, πανελλαδικές εκθέσεις, φωτογραφικά λευκώματα, σεμινάρια φωτογραφίας και έχει συνεργαστεί με φορείς πολιτισμού, τουρισμού, δήμους, περιφέρειες και φορείς διοργάνωσης διεθνών εκθέσεων. Επίσης έχει επιμεληθεί πρωτοποριακά projects φωτογραφίας που αναδεικνύουν διεθνώς ελληνικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς, για τα οποία οι Greek Instagramers Events έλαβαν Χάλκινο Βραβείο στα Greek Tourism Awards 2019.

Ας διαβάσουμε τι γράφει ο ίδιος για το έργο του γύρω από την παιδική ηλικία:

«Η παιδική ηλικία, ακολουθεί τον άνθρωπο σε ολόκληρη την ζωή του», είπε κάποτε ο Γάλλος λογοτέχνης Ονορέ ντε Μπαλζάκ. «Είμαστε αυτό που είμαστε, επειδή ήμασταν αυτό που ήμασταν», ήταν τα λόγια του Ζίγκμουντ Φρόυντ.

Πόσο σημαντική είναι η παιδική μας ηλικία! Δυστυχώς δεν κρατάει για πάντα, αλλά μένει μέσα μας σαν μια γλυκιά ανάμνηση. Τα ανέμελα και αθώα παιδικά μας χρόνια θα μας θυμίζουν πάντα πόσο ξέγνοιαστη, όμορφη και παιχνιδιάρικη μπορεί να είναι η ζωή, όταν χανόμαστε στους χαοτικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Ως πατέρας τριών παιδιών, αναβιώνω συχνά τα παιδικά μου χρόνια μέσα από τις αμέτρητες ώρες που περνώ μαζί τους, απολαμβάνοντας το παιχνίδι τους, την ανεμελιά τους, τη θετική τους ενέργεια, τις μικρές και μεγάλες στιγμές της παιδικής τους καθημερινότητας που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους.

Οι στιγμές τους συχνά μαγνητίζουν την φωτογραφική μου ματιά και αποτελούν πηγή έμπνευσης για τις λήψεις μου. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι μερικές από το φωτογραφικό μου Project «The Art of Childhood». Ενα διαρκώς εξελισσόμενο project που επιχειρεί να μας ξυπνά γλυκές αναμνήσεις από την φρεσκάδα και την τρυφερότητα της παιδικής μας ηλικίας και να μας θυμίζει πόσο όμορφος μπορεί να είναι ο κόσμος όταν τον βλέπουμε μέσα από δύο παιδικά μάτια».

Γιώργος Βέργαδος Portfolio: Facebook Profile: George Vergados/Instagram BnW Profile: @gvergados/

Instagram Color Profile: @vergadosg/Greek Instagramers Events: www.grevents.gr

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις