ΜΑΝΗ. Καρναβαλικές εκδηλώσεις, συναυλίες και ποικίλες δράσεις για παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς όσοι βρέθηκαν στον Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Το Σάββατο

Η αρχή έγινε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στο Γύθειο, όπου μετά από χρόνια έλαβε χώρα ξανά το Καρναβάλι των Χρωμάτων. Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές παρέλασαν στην πρωτεύουσα του Δήμου με πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές, ξεσηκώνοντας τον κόσμο, σκορπίζοντας κέφι, χαρτοπόλεμο, σερπαντίνες και χαμόγελα. Η βραδιά έκλεισε μουσικά με συναυλία του Στέφανου Πιτσίνιαγκα στον χώρο του Ηρώου.

Κυριακή στα Κόκκινα Λουριά!

Την επομένη, Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στα Κόκκινα Λουριά. Στην κεντρική πλατεία του χωριού επισκέπτες και ντόπιοι αναβίωσαν το έθιμο της φωτιάς, κρατώντας ζωντανή την ελληνική παράδοση. Το άναμμα της φωτιάς νωρίς το απόγευμα έδωσε τη σπίθα να εξελιχθεί ένα κεφάτο αποκριάτικο πάρτυ που ξεκίνησε με παιχνίδια και δράσεις για παιδιά και κράτησε μέχρι αργά το βράδυ με πολύ χορό και τρελό αλευροπόλεμο.

Ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα η διασκέδαση μεταφέρθηκε στην ακροθαλασσιά και συγκεκριμένα στην παραλία της Τσίπας στο Νέο Οίτυλο, όπου παραδοσιακά εορτάζονται τα Κούλουμα στη Μάνη. Όσοι βρέθηκαν εκεί, υποδέχθηκαν τη Σαρακοστή με διαγωνισμό χαρτοπόλεμου και ζωγραφική προσώπου για παιδιά. Ακολούθησε παραδοσιακό λαϊκό γλέντι με ζωντανό μουσικό πρόγραμμα και χορούς.

Οι εκδηλώσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του Υποέργου 1: Διοργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Manifest» της Πράξης «Διοργάνωση εκδηλώσεων Manifest» με Κωδικό ΟΠΣ 5168465, που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις