ΜΟΛΑΟΙ. Μετά την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας των τελευταίων έξι ετών για δημιουργία ενός πανελλήνιου φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου στον τόπο μας, το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας και το Δημοτικό Θεατρικό Εργαστήρι Νέων προκηρύσσουν το «7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου».

Θα διεξαχθεί 24 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου 2023, στους Μολάους, έδρα του Δήμου Μονεμβασίας, και οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο υπαίθριο αμφιθέατρο της πόλης.

 • Από την Προκήρυξη

Η διοργάνωση έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα από την Ελλάδα, την Κύπρο και τον απόδημο Ελληνισμό. Προκριματική επιτροπή θα επιλέξει τις θεατρικές ομάδες οι οποίες θα διαγωνιστούν στην τελική φάση και, καθώς σε κάποιες από τις βραδιές της διοργάνωσης προβλέπεται να πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις, ο αριθμός των ομάδων που θα επιλεγούν θα εξαρτηθεί και από τη χρονική τους διάρκεια.

Κριτική επιτροπή αποτελούμενη από ανθρώπους του θεάτρου και των γραμμάτων θα απονείμει τιμητικά βραβεία πρώτης, δεύτερης και τρίτης καλύτερης παράστασης, σκηνοθεσίας, σκηνικών, κοστουμιών, μουσικής επιμέλειας, Α΄ και Β΄ ανδρικού και Α΄ και Β΄ γυναικείου ρόλου. Βραβείο θα δώσει και το κοινό που θα παρακολουθήσει όλες τις παραστάσεις του φεστιβάλ.

 • Όροι συμμετοχής - Απαραίτητα δικαιολογητικά

Οι θεατρικές ομάδες που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να αποστείλουν ηλεκτρονικά τα παρακάτω απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι και την 30η Απριλίου 2023 στη διεύθυνση festivaltheatrou @ nomikomonemvasias. gr (σε περίπτωση αδυναμίας ηλεκτρονικής αποστολής, το ψηφιακό υλικό μπορεί να αποσταλεί κατόπιν συνεννόησης ταχυδρομικά, μέσω ΕΛ.ΤΑ. ή courier):

 1. Αίτηση συμμετοχής (σε Word) όπου θα αναγράφονται ο τίτλος και ο συγγραφέας του έργου, η επωνυμία και σύντομο βιογραφικό σημείωμα της θεατρικής ομάδας, το όνομα του υπευθύνου και των συντελεστών της παράστασης, στοιχεία επικοινωνίας, λίγα λόγια για το έργο και η διάρκεια της παράστασης (μπορείτε να κατεβάσετε το ειδικό έντυπο από εδώ: https://www.nomikomonemvasias.gr/festival-theatrou-2023/)
 2. Πρόγραμμα και αφίσα σε ψηφιακή μορφή (εφόσον υπάρχουν).
 3. Έγγραφη άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή, ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα ή υπεύθυνη δήλωση ότι, εφόσον η παράσταση προκριθεί στην τελική φάση του φεστιβάλ, η θεατρική ομάδα θα προσκομίσει την ως άνω άδεια. Σημειωτέον ότι στην περίπτωση ξένου συγγραφέα είναι αναγκαία και η άδεια του μεταφραστή. Καλούνται οι ομάδες να διερευνήσουν τη δυνατότητα εξασφάλισης της σχετικής άδειας εγκαίρως, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα με τα χρονικά περιθώρια.
 4. Φωτογραφίες σε ψηφιακή μορφή και βίντεο από την παράσταση ή τις πρόβες με τους συντελεστές που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ. Προτιμητέα η αποστολή του οπτικοακουστικού υλικού μέσω συνδέσμου (στο YouTube ή στο Google Drive).
 5. Φωτογραφίες ή/και σχέδια σκηνικών-κοστουμιών της παράστασης (εφόσον υπάρχουν).

Το υλικό που θα αποσταλεί δεν θα επιστραφεί.

Τις ημέρες που θα υπάρξουν διπλές παραστάσεις θα μεσολαβεί σύντομο διάλειμμα για αλλαγή σκηνικού.

Οι διοργανωτές προσφέρουν στα μέλη κάθε διαγωνιζόμενης θεατρικής ομάδας (ηθοποιούς συν τρεις άλλους συντελεστές και μέχρι τον αριθμό των δεκαοκτώ συνολικά ατόμων, τα οποία θα πρέπει να αναφέρονται στο πρόγραμμα της παράστασης ή/και στο ανωτέρω σημείωμα/δικαιολογητικό υπ' αριθ. 1), δύο (2) διανυκτερεύσεις (στη μαθητική εστία Μολάων ή σε ξενοδοχείο) και ένα γεύμα. Αναλαμβάνουν επίσης τη φιλοξενία κατά τη βραδιά της απονομής των βραβείων δύο (2) μελών κάθε ομάδας. Τέλος, στο θέατρο θα υπάρχει ο απαιτούμενος φωτισμός και ήχος. Τα έξοδα μετακίνησης θα καλυφθούν από τους διαγωνιζόμενους.

Διαδικτυακές διευθύνσεις:

 • festivaltheatrou@nomikomonemvasias.gr (e-mail)
 • https://www.facebook.com/panellinio.festival.erasitexnikou.theatrou/ (facebook)
 • https://www.nomikomonemvasias.gr/festival-theatrou-2023/ (ιστoσελίδα)
 • Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6934635473 (Αντώνης Μπόζης) και 6974356668 (Ολυμπία Λαμπούση).

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοεμφανιζόμενου Θεατρικού Συγγραφέα | Κατάθεση συμμετοχών μέχρι και την Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Επιπλέον έχουμε τη χαρά να σας ενημερώσουμε για τη νέα, από την περσινή χρονιά, δράση του Φεστιβάλ μας, στο πλαίσιο της διεύρυνσης του πολιτιστικού του ρόλου. Επιθυμώντας να ενισχύσει πολύπλευρα τη θεατρική δημιουργία στη χώρα μας με την ανάδειξη νέων θεατρικών συγγραφέων, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας προκηρύσσει τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτοεμφανιζόμενου Θεατρικού Συγγραφέα, υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου.

Τα έργα που θα κατατεθούν πρέπει να είναι πρωτότυπα και θα αξιολογηθούν από Κριτική Επιτροπή που θα απονείμει Α΄, Β΄ και Γ΄ βραβείο. Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μονεμβασίας θα αναλάβει το κόστος έκδοσης του έργου που θα αποσπάσει το Α΄ βραβείο, ενώ θα προσφέρει φιλοξενία κατά τις ημέρες του Φεστιβάλ στους δημιουργούς των έργων που θα κερδίσουν το Α΄, Β΄ και Γ΄ βραβείο. Κατάθεση συμμετοχών μέχρι και την Κυριακή 30 Απριλίου 2023.

Οι ενδιαφερόμενοι για τους όρους του διαγωνισμού και περισσότερες πληροφορίες μπορούν να ανατρέξουν στις παρακάτω διαδικτυακές διευθύνσεις:

 • https :// www. nomikomonemvasias. gr / diagonismos - theatrikou - syggrafea -2023/
 • facebook.com/panellinio.festival.erasitexnikou.theatrou

Η Προκήρυξη του 7ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας

Η Αίτηση Συμμετοχής

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις