ΕΛΛΑΔΑ. Νέα έρευνα του Workmonitor της Randstad αποκαλύπτει τους συχνότερους λόγους για τους οποίους οι εργαζόμενοι παραιτούνται το 2023 από την δουλειά τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίστηκαν στις απαντήσεις 1.000 εργαζομένων ηλικίας 18-67 ετών και αποκαλύπτουν τις «κόκκινες γραμμές» των εργαζομέων.

Πιο αναλυτικά:

Για το 82,2% των εργαζομένων είναι οι καλύτερες συνθήκες εργασίας που δίνουν το έναυσμα για αλλαγή του χώρου εργασίας.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:

  • η εγκατάλειψη ενός τοξικού χώρου εργασίας (41%) ή
  • η έλλειψη ευκαιριών εξέλιξης (29%) παρόλο που η δουλειά είναι εξαιρετικά σημαντική για αυτούς.
  • Επίσης 1 στους 3 εργαζομένους στην Ελλάδα έχει παραιτηθεί από μια εργασία που δεν συμβάδιζε με την προσωπική ζωή του παρά τη γενικότερη οικονομική αστάθεια και το αυξημένο κόστος διαβίωσης που υπάρχει.Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας ηλικίας 25-34 ετών είναι πιο πιθανό να παραιτηθούν από μια εργασία που τους εμποδίζει να απολαμβάνουν τη ζωή τους (61%), ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία (55 έως 67 ετών) έχουν τη μικρότερη πιθανότητα, με 35% (παγκοσμίως 40%).

Αξίζει να σημειωθεί πως η δυσαρέσκειά τους με την εργασία έχει οδηγήσει το 27% εργαζομένων σε «σιωπηλή παραίτηση» ένα πρόσφατο φαινόμενο κατά το οποίο διεκπεραιώνουν μόνο την ελάχιστη επαγγελματική τους υποχρέωση.

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως το 97% των εργαζομένων θεωρεί εξαιρετικά σημαντική την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, τόσο στην τρέχουσα όσο και στη μελλοντική του απασχόληση, ενώ το 45,5% θα προτιμούσε να παραιτηθεί από την εργασία του αν αυτή εμπόδιζε την ευτυχία του.

Ενώ το 41,1% των εργαζομένων αναμένει μηνιαία μισθολογική ενίσχυση στις οικονομικές του απολαβές, το 56,4% δεν θα αποδεχόταν μια θέση εργασίας που θα επηρέαζε την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής, ενώ το αυξημένο κόστος διαβίωσης φαίνεται πως παρατείνει τη συνταξιοδότηση των Ελλήνων εργαζομένων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις