Με τα social media να έχουν εδραιώσει την σταθερή καθημερινή παρουσία τους στη ζωή μας, θα ήταν ψέμα να ισχυριστούμε πως δεν έχουν επηρεάσει ποτέ κάποια απόφαση που πήραμε. Φυσικά, δεν υπάρχει λόγος να νιώθουμε άσχημα για αυτό, καθώς πολλά προϊόντα, πρακτικές και συμβουλές που κατακλύζουν διαρκώς την αρχική μας, παρουσιάζονται απόλυτα δελεαστικά και ακόμη περισσότερο υπόσχονται να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας. Ποιος μπορεί λοιπόν να αντισταθεί σε κάτι τέτοιο;

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του πιο πάνω φαινομένου αποτελούν οι τάσεις ομορφιάς -γνωστότερες ως beauty trends ή beauty hacks- που απευθύνονται κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) σε νεαρές γυναίκες που χρησιμοποιούν ευρέως πλατφόρμες όπως το Instagram και το TikTok. Αυτές οι συμβουλές ομορφιάς, υπόσχονται να εξασφαλίσουν την ιδανική εμφάνιση με εύκολους και ανέξοδους τρόπους και μάλιστα, τα εντυπωσιακά πριν και μετά αποτελέσματα δεν θέλουν και πολύ για να μας πείσουν να τις δοκιμάσουμε.

Και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετά μυστικά ομορφιάς που είναι έξυπνα, οικονομικά και εύκολα, ενώ μπορούμε να τα δοκιμάσουμε στο σπίτι χωρίς κανέναν κίνδυνο. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι viral τάσεις των social media το ίδιο αθώες. Στο παρόν άρθρο έχουμε συγκεντρώσει ορισμένες δημοφιλές τάσεις ομορφιάς που ενδεχομένως έχετε δει επανειλημμένα στην αρχική σας αλλά είναι αρκετά επικίνδυνες για να τις δοκιμάσετε στο σπίτι!

Contour με αντηλιακό

Αυτή η τάση μας προτρέπει να απλώσουμε αντηλιακό μόνο στα σημεία του προσώπου που κανονικά θα τονίζαμε με highlighter, να αφήσουμε το υπόλοιπο δέρμα εκτεθειμένο και να βγούμε στον ήλιο για μαύρισμα. Ο στόχος; Ένα ηλιοκαμένο πρόσωπο που θα τονίζεται φυσικά στα σωστά σημεία.

Γιατί δεν θα το δοκιμάσουμε; Αρχικά, είναι κακή ιδέα να αφήνουμε το πρόσωπό μας εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία, χωρίς αντηλιακή προστασία. Επιπλέον, το συγκεκριμένο tip δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Δεν υπάρχει τρόπος να προβλέψουμε πώς ο ήλιος μαυρίζει διάφορα σημεία του προσώπου καθώς όλες οι περιοχές του προσώπου δεν λαμβάνουν την ίδια ποσότητα ηλιακού φωτός.

Έτσι, είναι πιθανόν όχι μόνο να μην αποκτήσουμε σταρένιο μαύρισμα και φυσικό contouring αλλά πολύ περισσότερο να καταλήξουμε με αποσπασματικά εγκαύματα και δερματικές κηλίδες!

DIY Lip Fillers

Κι όμως, πλέον μπορείτε να «πειράξετε» τα χείλη σας στο σπίτι, απλώς αγοράζοντας ένα στυλό υαλουρονικού οξέος. Αυτά τα εργαλεία χρησιμοποιούν πεπιεσμένο αέρα για να πιέσουν το υλικό στα χείλη αντί για βελόνες που χρησιμοποιούνται από τους δερματολόγους.

Γιατί δεν θα το δοκιμάσουμε; Αν το ότι δεν είστε δερματολόγος δεν αποτελεί αρκετά αποτρεπτικό παράγοντα, λάβετε υπόψιν σας τα εξής: Τα χείλη είναι γεμάτα από νευρικές απολήξεις, συνεπώς διογκώνονται και μελανιάζουν πολύ εύκολα. Μία ακατάλληλη παρέμβαση μπορεί να οδηγήσει σε αποκλεισμό της ροής του αίματος, επιπλοκή την οποία είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μόνο ένας εξειδικευμένος γιατρός. Επιπλέον, καθώς αυτά τα προϊόντα δεν ελέγχονται από τον FDA, δεν έχετε κανέναν τρόπο να γνωρίζετε ποια ουσία βάζετε στα χείλη σας.

Λιμάρισμα δοντιών στο σπίτι

Αυτή η τάση περιλαμβάνει τη χρήση μιας λίμας στα δόντια σας –ναι, δυστυχώς διαβάσατε καλά– για να ισιώσετε το χαμόγελό σας.

Οι οδοντίατροι υποστηρίζουν -δικαιολογημένα- ότι αυτή είναι μια τρομακτική τάση γιατί σε αντίθεση με τα περισσότερα «hacks», η επίδρασή της είναι μόνιμη. Σε αντίθεση με τα νύχια σας, τα οποία αφού τα λιμάρετε θα μεγαλώσουν ξανά, τα δόντια σας θα παραμείνουν όπως έχουν λιμαριστεί για πάντα! Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο αφαιρείτε το προστατευτικό σμάλτο το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική ευαισθησία στα δόντια σας.

Αν λοιπόν δεν αισθάνεστε ικανοποίηση με το χαμόγελό σας, είναι πολύ προτιμότερο να απευθυνθείτε σε έναν οδοντίατρο!

Ταινίες προσώπου

Το συγκεκριμένο beauty «hack» περιλαμβάνει τη χρήση ταινίας και κόλλας σε ορισμένα μέρη του προσώπου κατά τη διάρκεια της νύχτας για περιορισμό της κίνησης και του συνοφρυώματος. Σκοπός η ελαχιστοποίηση στην εμφάνιση ρυτίδων και λεπτών γραμμών -κάποιοι μάλιστα το αποκαλούν και «προληπτικό μπότοξ»!

Ωστόσο, είναι αυτονόητο ότι οι ταινίες που χρησιμοποιούμε ευρέως δεν προορίζονται για χρήση στο δέρμα και μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό και εξάρσεις ακμής. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να αφαιρέσετε στρώματα δέρματος όταν αφαιρείτε την ταινία το πρωί! Σίγουρα δεν αξίζει τον κόπο, ειδικά όταν υπάρχουν στην αγορά τόσα προϊόντα και ασφαλέστερες θεραπείες για την αντιγήρανση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις