ΚΟΣΜΟΣ. Στις 12 Απριλίου του 2002, ο Freddie Mercury ανακηρύχθηκε ως ο κορυφαίος τραγουδιστής όλων των εποχών από τους αναγνώστες του περιοδικού "Rolling Stone". Αυτή η διάκριση δεν ήταν η πρώτη για τον Mercury, καθώς ο ίδιος είχε προηγουμένως βραβευθεί ως ο καλύτερος τραγουδιστής rock όλων των εποχών από διάφορες άλλες πηγές.

Ήταν ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Queen, μιας από τις πιο επιτυχημένες μπάντες στην ιστορία της μουσικής. Η φωνή του Mercury ήταν αναγνωρίσιμη και μοναδική, με ένα ευρύ φάσμα εκφραστικών δυνατοτήτων και έναν ιδιαίτερο τρόπο που συνδύαζε την τεχνική με το συναίσθημα.

Πέθανε το 1991 σε ηλικία 45 ετών στο σπίτι του στο Λονδίνο, σε ηλικία 45 ετών, από πνευμονία λόγω επιπλοκών από τον ιό HIV. Παρόλο που έχουν περάσει περισσότερα από 30 χρόνια από το θάνατό του, η μουσική του συνεχίζει να επηρεάζει και να εμπνέει ακόμη και σήμερα.

Γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1946 στο Ζανζιβάρ, μια νησίδα στην ανατολική ακτή της Αφρικής, στη σημερινή Τανζανία. Το πραγματικός του όνομα ήταν Farrokh Bulsara και ήταν το τέταρτο παιδί της οικογένειας.

Οι γονείς του Freddie Mercury ήταν οι Bomi και Jer Bulsara, Parsi από τη Βρετανία, με καταγωγή από την Ινδία. Η οικογένειά του ήταν πολύ κοντά και ο Freddie είχε ιδιαίτερη αγάπη για τη μητέρα του, την οποία έχασε σε ηλικία 58 ετών λόγω επιπλοκών από ένα χειρουργείο που υποβλήθηκε.

Οι γονείς του ήταν ζωγράφοι και ο ίδιος έδειξε ένα έντονο ενδιαφέρον για την τέχνη και το σχέδιο από μικρή ηλικία. Στη συνέχεια, ωστόσο, επικεντρώθηκε στη μουσική και άρχισε να τραγουδά σε διάφορα συγκροτήματα πριν δημιουργήσει τους Queen. Ο Freddie ήταν πολύ καλλιεργημένος και έμαθε να μιλάει πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών, των περσικών και των γκουτζαράτι, της μητρικής του γλώσσας.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ο Mercury συνέβαλε στον σχηματισμό του συγκροτήματος Queen, μαζί με τους Brian May και Roger Taylor. Αργότερα, ο John Deacon θα ενταχθεί στη μπάντα ως μπασίστας. Το συγκρότημα έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο και κυκλοφόρησε αρκετά διάσημα τραγούδια, όπως τα "Bohemian Rhapsody", "We Will Rock You", "We Are the Champions" και πολλά άλλα.

Ο Mercury ήταν γνωστός για τη σκηνική του παρουσία, τα εκκεντρικά του κοστούμια και μακιγιάζ και για την εντυπωσιακή του φωνή. Ήταν επίσης γνωστός για τον τρόπο που ενθάρρυνε το κοινό να τραγουδήσει μαζί με το συγκρότημα κατά τη διάρκεια των συναυλιών τους.

Εκτός από τη μουσική του καριέρα, ο Mercury ήταν γνωστός και για την προσωπική του ζωή, καθώς ήταν ανοιχτά gay σε μια εποχή όπου η ομοφυλοφιλία ήταν ακόμα πολύ στιγματισμένη. Ήταν σχεδόν πάντα διακριτικός σχετικά με την προσωπική του ζωή, αλλά το 1991 αναγκάστηκε να αποκαλύψει ότι ήταν ένας άνθρωπος που ζούσε με HIV.

Έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς όλων των εποχών, και το έργο του με τους Queen έχει επηρεάσει πολλούς μουσικούς και καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο. Το 1992, τα υπόλοιποι μέλη των Queen διοργάνωσαν τη συναυλία "Freddie Mercury Tribute" για να τιμήσουν τη μνήμη του. Η συναυλία συγκέντρωσε κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των Elton John, David Bowie και Guns N' Roses, και τα έσοδα δόθηκαν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για την καταπολέμηση του AIDS.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις