Πλήθος παραμέτρων έχουν αλλάξει την εύρεση εργασίας τα τελευταία χρόνια με τις αναφορές για εργασία 4 ημερών να πληθαίνουν. Πολλοί πιστεύουν, ότι η συζήτηση αυτή είναι πρόσφατη. Παρόλα αυτά από την πρώτη στιγμή της επικράτησης της πενθήμερης εργασίας για 40 ώρες την εβδομάδα, ακούστηκαν οι πρώτοι ψίθυροι για μείωση των εργάσιμων ημερών στις 4. Μάλιστα ο Βρετανός οικονομολόγος John Keynes, προέβλεψε στις αρχές του 1930, ότι οι ώρες εργασίας θα μειώνονταν στις 15 ανά εβδομάδα.

Σύμφωνα με το NPR (National Public Radio) μια υπο-επιτροπή του Αμερικανικού κοινοβουλίου έφερε στην επιφάνεια τη θέση αυτή το 1965, με μια πρόβλεψη, ότι η εργάσιμη εβδομάδα θα μειώνονταν στις 14 ώρες ως το 2000.

Οι προβλέψεις για μειωμένες εργάσιμες ημέρες κερδίζουν έδαφος

Στα πρόσφατα χρόνια οι συζητήσεις για μείωση των εργάσιμων ημερών κέρδισαν έδαφος και ο COVID επανέφερε το ζήτημα στην επιφάνεια. Η πανδημία απέδειξε, ότι οι άνθρωποι μπορούν να εργάζονται εξ αποστάσεως. Μπορούν να παραμείνουν παραγωγικοί άσχετα με το τι πίστευαν πολλοί εργοδότες πριν την πανδημία. Τώρα που η τηλεργασία έχει καταστεί κοινή εργασιακή συνήθεια το έδαφος είναι πρόσφορο για τη συζήτηση σχετικά με τη μείωση των εργάσιμων ωρών. Ιδίως υπό το φως των νέων εργασιακών συνθηκών, όπου η ευελιξία είναι προαπαιτούμενο για να ελκύσει κανείς ταλαντούχο προσωπικό.

Οι έρευνες για την 4ήμερη εργασία

Για να υποστηρίξει κανείς την 4ήμερη εργασία, υπάρχουν πολλές μελέτες. Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνών αυτών οι υπάλληλοι είναι μόνο κάποιες ώρες παραγωγικοί και όχι ολόκληρο το 8ωρο. Επιπρόσθετα πλήθος ερευνών υποδεικνύει, ότι οι επαγγελματίες των περισσότερων κλάδων είναι πιο παραγωγικοί, όταν εργάζονται λιγότερες ώρες την εβδομάδα για την ίδια αμοιβή. Παρόλα αυτά οι εν λόγω έρευνες εγείρουν ερωτήματα, καθώς δεν είναι εύκολο να ζυγίσει κανείς τα υπέρ και τα κατά.

Γενικότερα, οι εργαζόμενοι παραμένουν εξίσου- ενίοτε και περισσότερο- παραγωγικοί απ’ ότι σε μια εβδομάδα με λιγότερες εργάσιμες ημέρες. Αυτό θα μπορούσε να είναι απόρροια του περισσότερου ύπνου, που συνεισφέρει στην αύξηση της παραγωγικότητας. Ταυτόχρονα οι άνθρωποι που κοιμούνται καλύτερα έχουν γενικότερα καλύτερη υγεία, ψυχική, σωματική και πνευματική. Επίσης μια εβδομάδα τεσσάρων εργάσιμων ημερών προϋποθέτει μεγαλύτερη συγκέντρωση και καλύτερη οργάνωση των προτεραιοτήτων από πλευράς των εργαζομένων. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα πετύχουν ολοκλήρωση των υποχρεώσεών τους χωρίς αντιπερισπασμούς.

Τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών

Χάρη στους ιδρυτές της Βρετανικής εταιρείας, 4 Day Week Global, υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα σχετικά με την εγκυρότητα και την αξία της 4ήμερης εργασίας, καθώς και το πώς συνδέονται με την παραγωγικότητα. Η ΜΚΟ ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα εργασίας 4 ημερών την εβδομάδα.

Οι όροι για τις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας

Οι εργαζόμενοι στις θέσεις εργασίας τετραήμερης απασχόλησης είχαν κατά 20% μειωμένο ωράριο (δούλευαν 32 ώρες) και συνέχισαν να πληρώνονται στο 100% του μισθού για τον οποίο προσελήφθησαν. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πείραμα στο είδος του, καθώς συμμετείχαν εργαζόμενοι από όλον τον κόσμο. Παρότι πολλές εταιρείες εναντιώθηκαν στη δοκιμή, 73 συμμετείχαν στο πείραμα. Το δείγμα ήταν ετερογενές και αντιπροσωπευτικό, καθώς σε αυτό έλαβαν μέρος σύμβουλοι, οικονομικές εταιρείες, εταιρείες πρόσληψης προσωπικού, εταιρείες με ιατρικά και παραϊατρικά προϊόντα και υπηρεσίες, εταιρείες από τον κλάδο της πληροφορικής και ΜΚΟ. Στα πρώτα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν έλαβαν μέρος 30 εταιρείες και 1000 εργαζόμενοι από ΗΠΑ, Αυστραλία και Ιρλανδία. Το μέγεθος των εταιρειών είναι επίσης ετερογενές καθώς άλλες απασχολούν έως 400 υπαλλήλους και άλλες 10 ή και λιγότερους.

Ποιοι βγήκαν κερδισμένοι από τη μειωμένη εργασία

Αύξηση κερδών για τους εργοδότες: Η δοκιμή έλαβε συνολική αξιολόγηση από τις εταιρείες 9 (από 10) με το 97% αυτών να δηλώνουν, ότι επιθυμούν να συνεχίσουν το πρόγραμμα 4ήμερης εργασίας. Εκτός αυτών δεν υπήρξε κάποιος από τους συμμετέχοντες, που να δηλώνει, ότι δεν επιθυμεί να το συνεχίσει. Η έρευνα έδειξε, ότι οι συμμετέχουσες εταιρείες σημείωσαν αύξηση κατά 8% των κερδών τους στη διάρκεια 6μηνης δοκιμής. Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο από τα μηνιαία κέρδη τους. Ταυτόχρονα σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 38% σε σύγκριση με αντίστοιχο εξάμηνο για το 2021.

Οι εργαζόμενοι δεν αναζήτησαν find a job: Όντες ικανοποιημένοι από την τετραήμερη εργασία οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν αναζητούσαν find a job, αλλά αξιολόγησαν το πρόγραμμα με 9.1 στην κλίμακα του 10. Από οικονομικής πλευράς το 70% των εργαζομένων υποστήριξε, ότι θα πήγαιναν μεν στην 5ήμερη εργασία ξανά, εφόσον όμως λάμβαναν μια αύξηση 10%-50%. Ένας στους δέκα ανέφερε, ότι δε θα γυρνούσε την 5ήμερη εργασία για κανένα ποσό.

Τέλος ένα σημαντικό εύρημα ήταν, ότι οι συμμετέχοντες δεν διαπίστωσαν αύξηση στην ένταση της εργασίας. Αυτό είναι θετικό στη βάση του, καθώς αποδεικνύει, ότι η επιτυχία στην απόδοση δεν οφείλονταν στην ταχύτητα διεκπεραίωσης των εργασιών. Αντίθετα ήταν η σωστή οργάνωση και η κατάλληλη προετοιμασία των εργαζομένων πριν την έναρξη του προγράμματος.

Οι εργαζόμενοι σημαντικά ωφελημένοι από τη μειωμένη εργασία

Η χρήση μιας ευρείας κλίμακας ανάλυσης της συνολικής ευεξίας των εργαζομένων έδειξε, ότι ως το τέλος της δοκιμαστικής περιόδου σημειώθηκε αύξηση της ευεξίας τους. Η εξισορρόπηση τομέων, όπως εργασίας- προσωπικής ζωής, εργασίας-οικογένειας, θετική επιρροή και βελτιωμένη πνευματική και φυσική κατάσταση επέφεραν αισθητές διαφορές στην καθημερινότητα των εργαζομένων. Η κόπωση, η αίσθηση εξάντλησης, οι οικογενειακές αντιπαραθέσεις και το στρες μειώθηκαν.

Κατά τη διάρκεια των ρεπό φρόντιζαν το σπίτι, περνούσαν χρόνο κάνοντας αγαπημένες δραστηριότητες και υποχρεώσεις, που υπό άλλες συνθήκες αμελούσαν. Τέλος επωφελήθηκαν σε οικονομικό επίπεδο καθώς μειώθηκε το κόστος φύλαξης των παιδιών ή άλλων εξαρτώμενων μελών σε σύγκριση με πριν. Κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο, όταν πραγματοποιείται ο υπολογισμός μισθού.

Τελικά εξυπηρετεί ή όχι η 4ημερη εργασία;

Η απάντηση στο παραπάνω δίλημμα, είναι ίσως. Όλα εξαρτώνται από τον κλάδο και το είδος της δουλειάς. Ένας οδηγός μεταφορικής εταιρείας είναι παραγωγικός σε όλο το 8ωρο, από τη στιγμή που παραλαμβάνει και παραδίδει δέματα. Από την άλλη ένας υπάλληλος γραφείου μπορεί να μην είναι όλο το 8ωρο παραγωγικός. Ομοίως κάποιοι ίσως εξυπηρετεί να εργάζονται τα απογεύματα, άλλοι τα σαββατοκύριακα και άλλοι πενθήμερο με μειωμένο ωράριο. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα είναι, ότι από την περίοδο του COVID κι έπειτα η ευελιξία στην εργασία είναι ζητούμενο για τους απανταχού εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις