Ακούγοντας κανείς για 15λεπτες συνεδρίες καθαριότητας απορεί τι να πρωτοκάνει ο ατμοκαθαριστής σε 15 λεπτά! Το νόημα αυτών των συνεδριών όμως δεν είναι η πλήρης εξονυχιστική καθαριότητα όλου του σπιτιού. Πρόκειται για την ιδανική μέθοδο, όταν περιμένετε απροσδόκητες επισκέψεις ή αν παραλείψατε για λίγες μέρες την καθαριότητα. Παρακάτω θα δούμε, πως δουλεύει αυτή η μέθοδος. Επομένως πάρτε τα χρονόμετρα ανά χείρας και ξεκινάμε.

Πως δουλεύουν οι 15λεπτες συνεδρίες καθαριότητας

Ο λόγος που αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική είναι, γιατί αναγνωρίζει ότι υπάρχουν 3 θέματα σε σχέση με το συμμάζεμα.

  • Τα σκουπίδια,
  • Τα πράγματα, που δεν ανήκουν στο δωμάτιο,
  • Τα πράγματα, που ανήκουν στο δωμάτιο, αλλά δεν είναι στη θέση τους

Με αυτόν τον τρόπο η καθαρότητα του σπιτιού γίνεται πιο εύκολη. Με μια σύντομη συνεδρία μία ή και αρκετές φορές μέσα στη βδομάδα, το σπίτι συντηρείται σε εξαιρετική κατάσταση μέχρι να έρθει η στιγμή της γενικής καθαριότητας. Επιπρόσθετα, ο ατμοκαθαριστής κινείται στα πατώματα ανεμπόδιστος, αφού έχετε μετακινήσει όλα τα εμπόδια. Άλλωστε η τακτοποίηση είναι η αρχή της καθαριότητας. Έτσι ένα δωμάτιο μπορεί να μην είναι απαστράπτον, είναι όμως αξιοπρεπές για να υποδεχθεί τους καλεσμένους σας. Ας δούμε ακολούθως πως λειτουργεί ανά δωμάτιο.

15 λεπτά αφιερωμένα στη σιδερώστρα και τον ξενώνα

Εάν έχει κάποιος την πολυτέλεια ενός επιπλέον μικρού δωματίου, εκεί φυλάσσει τη σιδερώστρα, τα ασιδέρωτα, αλλά και όλα τα ασυμμάζευτα του σπιτιού. Σε αυτόν τον χώρο φυλάμε προσωρινά, αυτά με τα οποία σκοπεύουμε κάποια στιγμή να ασχοληθούμε. Στην πραγματικότητα αυτό το δωμάτιο, όταν συμμαζευτεί, είναι αναγνωρίσιμο και ως ξενώνας.

Επειδή ακριβώς είναι μικρό, εύκολα ανακατεύεται καθώς συσσωρεύονται πολλά πράγματα. Από τις 3 προαναφερθείσες κατηγορίες, το δωμάτιο αυτό εμπίπτει στη δεύτερη. Δηλαδή υπάρχουν εδώ πράγματα, που δεν ανήκουν στο δωμάτιο. Με μια καλή σιδερώστρα κι ένα δυνατό σίδερο για συμμάχους, τα 15 λεπτά αρκούν για να το κάνουν ικανό να φιλοξενήσει κόσμο.

15 λεπτά αφιερωμένα στην κουζίνα

Η 15λεπτη συνεδρία της κουζίνας στοχεύει στο να απομακρυνθούν τα άπλυτα πιάτα, τα σκουπίδια και αντικείμενα, που δεν ανήκουν εδώ. Έτσι θα είναι έτοιμη για χρήση ή σε αξιοπρεπή κατάσταση, όταν έρθουν επισκέπτες. Στη σύντομη συνάντησή σας με την καθαριότητας στην κουζίνα δε θα ξεσκαρτάρετε το ψυγείο ούτε θα καθαρίσετε τα ράφια. Είναι ευκαιρία να απομακρύνετε περιττά αντικείμενα, ώστε να είναι τακτοποιημένη.

Τα ιερά 15 λεπτά του μπάνιου και η απλώστρα

Στη συνεδρία του μπάνιου είναι ευκαιρία να οργανώσετε γρήγορα και να καθαρίσετε τις επιφάνειες. Θα το διατηρήσετε έτσι καθαρό μέχρι τη γενική καθαριότητα και κατάλληλο να υποδεχθεί τους καλεσμένους σας. Επίσης είναι ευκαιρία να μειώσετε την ακαταστασία βάζοντας ένα πλυντήριο να μειώσετε τα άπλυτα, ώστε τη σκυτάλη να πάρει η απλώστρα.

Η 15 λεπτών συνεδρία του υπνοδωματίου

Ύστερα από μια κουραστική ημέρα ή εβδομάδα το υπνοδωμάτιο μπορεί να είναι σε κακή κατάσταση. Η δε ακαταστασία σύμφωνα με έρευνες αυξάνει τα επίπεδα του στρες. Μια σύντομη τακτοποίηση του δωματίου είναι ότι πρέπει για να απολαύσετε έναν ξεκούραστο ύπνο.

Δε χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο να διατηρείτε το σπίτι συμμαζεμένο. Απλούστατα δείχνοντας συμμαζεμένο, δείχνει και καθαρό.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις