ΣΠΑΡΤΗ. Στο πλαίσιο του Κύκλου «Μουσικές και Μουσικοί» και στην ενότητα «Ήχοι και χρώματα της Τζαζ», η Πνευματική Εστία Σπάρτης (ΠΕΣ) διοργανώνει,

B.Y.S. Trio

Εμπνευσμένοι από τη μουσική του Charlie Haden, οι B.Y.S. TRIOΧρυσόστομος Μπουκάλης (κοντραμπάσο), Κώστας Γιαξόγλου (πιάνο) και Νίκος Σιδηροκαστρίτης (τύμπανα) παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με συνθέσεις του Charlie Haden αλλά και συνθετών που ο ίδιος συμπεριελάμβανε στο πρόγραμμά του, καταθέτοντας την προσωπική τους ματιά και αισθητική. Το project που ξεκίνησε το 2017 πάνω σε μια ιδέα του Χρυσόστομου Μπουκάλη, πρόσφατα εκδόθηκε ψηφιακά με τον τίτλο «It’s about spirituality – A tribute to Charlie Haden».

  • Ποιος ήταν ο κοντραμπασίστας Charlie Haden

O Charlie Haden (1939-2014) ήταν μια εμβληματική μορφή στον χώρο της τέχνης με παγκόσμια ακτινοβολία. Ως κοντραμπασίστας ήταν ένας από αυτούς που άνοιξαν καινούριους δρόμους στον τρόπο που παίζεται το κοντραμπάσο ως συνοδευτικό αλλά και ως σολιστικό όργανο. Ο ήχος του ήταν ξεχωριστός και αναγνωρίσιμος. Ως προσωπικότητα τον ενδιέφερε έντονα η πνευματικότητα σε σχέση με τη μουσική, καθώς πίστευε ότι τη στιγμή του αυτοσχεδιασμού συνδεόμαστε με το θείο και με κάτι βαθύτερο μέσα μας που πηγάζει από τις απαρχές της ύπαρξης.

Συνδιοργάνωση: Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης - Πνευματική Εστία Σπάρτης

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις