ΚΟΣΜΟΣ. To 1962 η Μέριλιν Μονρόε προσπαθούσε να φτιάξει για ακόμα μια φορά τη ζωή της. Προφανώς παρέμενε σταρ, μόνο που την προηγούμενη χρονιά είχε προβληθεί η ταινία της The Misfits, χωρίς να σημειώσει επιτυχία. Επιπλέον, μόλις είχε πάρει διαζύγιο με τον συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ, είχε κάνει εγχείρηση στη χοληδόχο κύστη και έμεινε για ένα διάστημα σε ψυχιατρική κλινική.

Την άνοιξη το τοπίο άρχισε να αλλάζει. Μετακόμισε σ’ ένα νέο σπίτι σε μια ήσυχη γειτονιά του Λος Άντζελες και της είχε προταθεί ο ρόλος στο Something's Got to Give, ριμέικ της κωμωδίας My Favorite Wife. Επιπλέον, είχε κληθεί να συμμετάσχει σε ένα φιλανθρωπικό event των Δημοκρατικών, στο οποίο επρόκειτο να τιμήσουν τον Τζον Κέννεντυ στη Νέα Υόρκη, στη Μάντισον Σκουέρ, στις 19 Μάϊου.

Φήμες για το μεταξύ τους ειδύλλιο είχαν διαρρεύσει μήνες πριν. Ωστόσο, ερευνητές και βιογράφοι υποστηρίζουν πως δεν υπήρχε μακροχρόνιος δεσμός μεταξύ τους. Λένε πως είχαν περάσει μια νύχτα μαζί μετά το πάρτι του Μπινγκ Κρόσμπι στο Παλμ Σπρινγκς στα τέλη Μαρτίου και πως ο ίδιος την είχε καλέσει στο event που θα γινόταν για τα 45α γενέθλιά του στις 19 Μάϊου, μολονότι τα πραγματικά του γενέθλια ήταν 10 ημέρες μετά.

Η Μονρόε έφυγε από τα γυρίσματα του Something's Got to Give στις 17 Μαρτίου προκειμένου να κάνει πρόβες για την παράσταση και ήταν ιδιαίτερα αγχωμένη. Για εκείνο το βράδυ της είχαν φτιάξει μια εξωπραγματική τουαλέτα στο χρώμα του δέρματος με 2.500 στρας να γυαλίζουν σε κάθε της κίνηση, ένα φόρεμα ραμμένο πάνω στις θρυλικές καμπύλες της από τον ενδυματολόγο Γουίλιαμ Τραβίλα. Ο ίδιος είχε σχεδιάσει επίσης το iconic λευκό της φόρεμα για την ταινία «7 χρόνια φαγούρα».

Στο γκαλά θα εμφανιζόντουσαν επίσης η Μαρία Κάλλας, η Έλα Φιτζέραλντ (φίλη της Μονρόε) και ο Μπόμπι Ντάρεν. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς ο παρουσιαστής Πίτερ Λόουφρντ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η Μονρόε ήταν διάσημη και για την αργοπορία της και διαρκώς ανακοίνωνε πως έφτασε, μετά κοίταζε στα παρασκήνια και συνέχιζε με τον επόμενο καλεσμένο.

Τελικά, η σταρ έφτασε και ανέβηκε στη σκηνή, ενώ ο παρουσιαστής σημείωσε «και η αργοπορημένη Μέριλιν Μονρόε». Το τι ακολούθησε το γνωρίζουμε όλοι. Σχεδόν 15.000 άτομα την είδαν από μακριά να λικνίζεται καθώς περπατούσε. Το παιχνίδι ανάμεσα στο ρούχο και τον φωτισμό έδινε από μακριά την εντύπωση πως ήταν… γυμνή.

Η ερμηνεία της στο γνωστό τραγούδι Happy Birthday to you με συγκλονιστικό αισθησιασμό προς τον Πρόεδρο, ενώ το τραγούδι διασκευάστηκε έτσι ώστε να εμπεριέχει και το "Thanks for the Memory," με αλλαγμένους στίχους που ευχαριστούσαν τον Πρόεδρο για την προσφορά του. Aμέσως μετά εμφανίστηκε μια γιγάντια τούρτα επί σκηνής για εκείνον.

Εκείνος αρκέστηκε στο να πει για την ερμηνεία της: «μπορώ να συνταξιοδοτηθώ μετά από τον τόσο γλυκό και ολοκληρωμένο τρόπο που άκουσα το 'Happy Birthday"». Λέγεται πως μετά από αυτή τη συνάντηση δεν είδαν ποτέ ξανά ο ένας τον άλλον.

Η δημοσιογράφος Ντόροθι Κιλγκάλεν περιέγραψε την ερμηνεία της ηθοποιού με τον καλύτερο τρόπο: ήταν σαν «να κάνει έρωτα στον Πρόεδρο μπροστά στα μάτια 40 εκ Αμερικανών». Η σταρ και ο πολιτικός συναντήθηκαν για λίγο στο πάρτι που ακολούθησε και από εκεί έχουμε το μοναδικό ενσταντανέ των δυο τους.

Η Μονρόε επέστρεψε στα γυρίσματα της ταινίας, απολύθηκε μετά από λίγο λόγω των απουσιών της, όμως την προσέλαβαν και πάλι μετά τις απειλές του Ντιν Μάρτιν ότι θα αποχωρούσε κι εκείνος. Όμως, τα γυρίσματα δεν ξεκίνησαν ξανά. Στις 5 Αυγούστου βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, ενώ 15 μήνες μετά δολοφονήθηκε ο Τζον Κένεντι.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις