ΚΙΕΒΟ. Πριν 18 χρόνια, σαν σήμερα, ήταν Σάββατο και το βράδυ είχε Eurovision...Ύστερα από την δεύτερη θέση που είχε κατακτήσει ο Σάκης Ρουβάς στην Κων/πολη το 2004, την επόμενη χρονιά ήμασταν έτοιμοι για πρωτιά!

Το τραγούδι μας "My number one" (προφητικό;) και τα στοιχήματα μας έδιναν από την αρχή πρώτους! Αλλά ποιος πιστεύει τα στοιχήματα;

Τελικά όμως όλα πήγαν καλά! Το καλύτερο τραγούδι, η ευρηματική χορογραφία του Φωκά Ευαγγελινού, η πανέμορφη Έλενα Παπαρίζου οδήγησαν στην πρώτη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision!

Εκείνο το βράδυ δεν θα το ξεχάσει κανείς! Τα δωδεκάρια έπεφταν βροχή (10 για την ακρίβεια) αλλά γενικά δεν υπήρξαν πολλές χώρες που δεν ψήφισαν την Ελλάδα.

Μετά από αυτό η Έλενα Παπαρίζου και το My number one απογειώθηκαν! Στo Congratulations (ειδική βραδιά για τα 50 χρόνια Eurovision) στα τέλη του 2005, το τραγούδι ονομάστηκε ως μία από τις πέντε μεγαλύτερες συμμετοχές του Διαγωνισμού όλων των εποχών, κερδίζοντας την 4η θέση στην ιστορία της ESC.

Το "My Number One" πραγματοποίησε επίσης 2 ρεκόρ Eurovision:

-Το πρώτο είναι ότι το "My Number One" σημείωσε κατά μέσο όρο μόλις 6,05 πόντους ανά κριτική επιτροπή, τον χαμηλότερο μέσο όρο για ένα νικηφόρο τραγούδι την εποχή εκείνη. Αυτό το ρεκόρ είχε προηγουμένως πραγματοποιηθεί από τη Γιουγκοσλαβία το 1989 με το τραγούδι "Rock Me" και αργότερα σπάστηκε από το Αζερμπαϊτζάντο 2011 με το "Running Scared", από τους Έλλ & Νίκκι.

-Το δεύτερο είναι ότι το "My Number One" κατείχε το ρεκόρ για τους περισσότερους 12 βαθμούς που δόθηκαν σε μία χώρα. Το "My Number One" έλαβε 10 12 βαθμούς, ισοψηφωντας το με τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου το 1997, το "Love Shine a Light" από τους Katrina & The Waves (η τηλεψηφοφορία ήταν μόνο σε 5 χώρες μέχρι το 1997). Αυτό το ρεκόρ καταργήθηκε αργότερα από το "Fairytale", το τραγούδι που κέρδισε το 2009, το οποίο σημείωσε 16 12 βαθμούς, και τη στιγμή αυτή το ρεκόρ αυτό κατέχει το νικητήριο τραγούδι του 2012, "Euphoria", το οποίο έλαβε 18 σετ 12 βαθμών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις