ΜΥΣΤΡΑΣ. «Ηθικές, Κοινωνικές και Πολιτικές Αξίες από την Αρχαιότητα στο Βυζάντιο και στον Νεότερο Ελληνισμό» είναι ο τίτλος Ημερίδας στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στον Μυστρά. Το Ινστιτούτο, διοργανώνει την Ημερίδα, σε συνεργασία με τον δήμο Σπάρτης, στα πλαίσια του εορτασμού των Παλαιολογείων 2023. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Μιχάλης Σταθόπουλος. Στην Ημερίδα προσκαλούν η επίτιμη διευθύντρια του ΙΝΕΒΥΠ καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη - Καραμάνου και ο Διευθυντής ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π καθηγητής Νικόλαος Ζαχαριάς.

Στον χώρο του ΙΝΕΒΥΠ από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι θα εκτεθούν, πλαισιώνοντας την Ημερίδα, δημιουργίες βυζαντινών ενδυμασιών που μετά από έρευνα και μελέτη φιλοτέχνησαν οι μοναχές της Ιερής Μονής Παντάνασσας στον Μυστρά. Πρόκειται για ένα αντιπροσωπευτικό τμήμα μιας μεγάλης και σημαντικής συλλογής της Μονής από ενδυμασίες και βελουδογραφίες που χρειάστηκαν 5 χρόνια σκληρής και προσεκτικής δουλειάς για να ολοκληρωθούν.

Θα εκτεθούν επίσης έργα αγιογραφίας σπουδαστών και καθηγητών από τη Σχολή Αγιογραφίας «Φώτης Κόντογλου» της Ιερής Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό που αναμένεται να βιώσει μια μοναδική εμπειρία βλέποντας να ξαναζωντανεύουν τα χρώματα, τα σχέδια και τα ενδύματα που φορούσαν οι Αυτοκράτορες, οι Αξιωματούχοι και οι άνθρωποι του Παλατιού αλλά και αγιογραφίες μοναδικές. Κατά την περιήγηση στην έκθεση απαγορεύεται η φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις