ΣΠΑΡΤΗ. Δυο εκδηλώσεις αφιερωμένες στον ζωγράφο Στέφανο Δασκαλάκη, - την Τετάρτη (24/5) και την Παρασκευή (26/5) – ετοίμασαν η Κουμαντάρειος Πινακοθήκη και η Πνευματική Εστία Σπάρτης (ΠΕΣ), στο πλαίσιο του κύκλου «Εικαστικοί Διάλογοι»:

  • Το έργο του Στέφανου Δασκαλάκη

Τετάρτη 24 Μαΐου (17:30) | Κουμαντάρειος Πινακοθήκη (Κων. Παλαιολόγου 123 & Θερμοπυλών)

Παρουσίαση του έργου του ζωγράφου, σε επιμέλεια της Δρ. Γεωργίας Κακούρου-Χρόνη και της κ. Μόνικας Διαμαντή, Επιμελήτριας της Κουμανταρείου Πινακοθήκης/ΕΠΜΑΣ

  • Συνομιλώντας με τον ζωγράφο Στέφανο Δασκαλάκη

Παρασκευή 26 Μαΐου (20:30) | Αίθουσα εκδηλώσεων «Γεώργιος Περδικλώνης»

Επιμέλεια: Δρ. Γεωργία Κακούρου-Χρόνη

Η έναρξη της συζήτησης με τον καλλιτέχνη θα γίνει στις 9.00 μμ ακριβώς - Νωρίτερα θα προβληθούν αποσπάσματα από βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις.

Συνδιοργάνωση: Κουμαντάρειος Πινακοθήκη / Ε.Π.Μ.Α.Σ., Πνευματική Εστία Σπάρτης, Χορηγός: ATLANTIC BULK CARRIES MANAGEMENT LTD

  • Ποιος είναι ο Στέφανος Δασκαλάκης

Ο Στέφανος Δασκαλάκης, από τους σημαντικότερους εν ζωή Έλληνες ζωγράφους, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1952. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο εργαστήριο του Γιώργου Μαυροϊδη, από το 1970 έως το 1974, και συνέχισε τις σπουδές του στη Λυών και στο Παρίσι (1978 – 1981). Αργότερα, ως ακροατής παρακολούθησε το εργαστήριο του Leonardo Gremonini στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι. Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης, στο Μουσείο Φρυσίρα, στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές στη Γαλλία, στο Βέλγιο και στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις