Το καλοκαιράκι πλησιάζει και ήδη η ανάγκη για δροσιά έχει αρχίσει να «χτυπάει» τα σπίτια πολλών, ειδικά εκείνων που ζουν σε πόλεις. Κήποι μικροί και μεγάλοι φαντάζουν σαν παράδεισος για ενήλικες και παιδιά, αλλά η ιδέα αυτή παύει να είναι ελκυστική, όταν οι εξωτερικοί χώροι είναι παρατημένοι και απεριποίητοι. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ή στενοχώριας, αφού έχουμε συγκεντρώσει για σένα μερικές απλές ιδέες για διακόσμηση κήπου που θα κάνουν μικρούς και μεγάλους να περάσουν εκεί όλο το καλοκαίρι τους.

  • Σετ Σαλονιού Κήπου

Η ομοιομορφία είναι το παν για ένα αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα. Αυτό είναι το μυστικό που μπορεί να ανανεώσει τον κήπο σου στο λεπτό χωρίς να χρειαστεί να κουραστείς ή να ξοδέψεις πολλά χρήματα. Η αγορά ενός σετ επίπλων εξωτερικού χώρου καλύπτει μια μεγάλη επιφάνεια του κήπου με απαραίτητα κομμάτια που ακολουθούν την ίδια χρωματική και διακοσμητική λογική. Με άλλα λόγια, πετυχαίνεις με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: την πρακτικότητα και την ομορφιά. Ταυτόχρονα, κερδίζεις όχι μόνο χρόνο, αφού με μία αγορά ξεμπερδεύεις με τραπεζάκι, σαλόνι και καρέκλες, αλλά επίσης χρήματα, καθώς τα σετ είναι συνήθως πιο οικονομικά από τη μεμονωμένη αγορά των αντικειμένων.

  • Πολύχρωμες Γλάστρες

Όταν ένας άνθρωπος φαντάζεται έναν κήπο, συνήθως το μυαλό του δημιουργεί μια εικόνα όπου το πράσινο είναι πρωταγωνιστής λόγω του γρασιδιού και του πλούσιου φυλλώματος των δέντρων. Για να πρωτοτυπήσεις, μπορείς να προσθέσεις και άλλα χρώματα. Θέλει προσοχή όμως, για να μην ξεχωρίσει ο κήπος σου με την κακή έννοια. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν; Να αγοράσεις γλάστρες με χρώμα. Σε φυτώρια και καταστήματα επίπλων θα βρεις γλάστρες σε άπειρα χρώματα. Διάλεξε το αγαπημένο σου και βάλε χρώμα στον κήπο σου!

  • Διακοσμητικά Εξωτερικού Χώρου

Αν κάποια γωνιά του χώρου σού φαίνεται άδεια, υπάρχουν αμέτρητες προτάσεις για διακόσμηση κήπου που μπορείς να αναζητήσεις μέχρι να βρεις εκείνη που ταιριάζει στο γούστο σου. Μερικές κλασικές ιδέες είναι τα σιντριβάνια, ένα σπίτι για πουλιά ή τα αγαλματάκια, όπως οι φιγούρες από ζωάκια. Κάποιες πιο μοντέρνες ιδέες είναι τα φαναράκια, τα ράφια φυτών και τα χαλιά εξωτερικού χώρου.

  • Φράχτης

Αν έχεις σκυλάκι ή είναι εξαιρετικά σημαντικό για σένα να προστατέψεις το σπίτι και τις ιδιωτικές στιγμές σου, ένας φράχτης είναι απερίγραπτα απαραίτητος, για να σε χωρίζει από γείτονες και τον δρόμο. Όταν λέμε φράχτη, εννοούμε μια μοντέρνα περίφραξη που μπορεί να εναρμονιστεί με την υπόλοιπη αισθητική του κήπου. Αυτό είναι κάτι που γίνεται εύκολα σήμερα, αφού έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα από πολλά σχέδια, χρώματα και υλικά. Το ύψος και το μήκος της περίφραξης είναι επίσης στοιχεία που προσαρμόζονται στις δικές σου ανάγκες.

Η προσεγμένη διακόσμηση κήπου μπορεί να μετατρέψει τον χώρο αυτό στο επίκεντρο του καλοκαιριού σου μόνο με μια δυο οικονομικές και έξυπνες επιλογές.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις