Με Κατερίνα Κούκα, Ελένη Δήμου, Σοφία Βόσσου, Κωνσταντίνα, Λένα Αλκαίου, Μαρία Σουλτάτου, Χριστιάννα Γαλιάτσου, Γιώργο Αδαμόπουλο, Κώστα Τριανταφυλλίδη, Γιώργο Μαργαρίτη, κ.α.

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Θα είναι μια άνευ προηγουμένου καλλιτεχνική εκδήλωση»

ΠΥΡΓΟΣ. Τη μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, μια γνήσια Πυργιώτισσα, τη Μαίρη Λίντα θα τιμήσει ο Δήμος Πύργου σε μια μεγάλη συναυλία στις 9 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία της πόλης. Μια εκδήλωση από την οποία θα παρελάσουν γνωστά και αγαπημένα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου που έχουν συνεργαστεί μαζί της. Για πρώτη φορά, η Μαίρη Λίντα, κατά κόσμον Μαρία Δημητροπούλου - όπως ήταν το πραγματικό της όνομα - θα τιμηθεί στη γενέτειρά της με ένα καλλιτεχνικό γεγονός «ορόσημο» για το φετινό καλοκαίρι!

Γυναικείες παρουσίες όπως οι: Κατερίνα Κούκα, Ελένη Δήμου, Σοφία Βόσσου, Κωνσταντίνα, Λένα Αλκαίου, Μαρία Σουλτάτου, Χριστιάννα Γαλιάτσου κ.α., κι ακόμα ο «δικός» μας Γιώργος Αδαμόπουλος, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, καθώς και ο Γιώργος Μαργαρίτης που με τη γνήσια λαϊκή του φωνή θα ερμηνεύσει μεγάλες επιτυχίες του Μανώλη Χιώτη, θα μας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές με τα τραγούδια της Μαίρης Λίντα.

- Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ «Αρχαίας Φειάς», που δημιούργησε και καθιέρωσε ο Δήμος Πύργου και φέρει την οργανωτική και καλλιτεχνική υπογραφή του μουσικού παραγωγού- στιχουργού και συνεργάτη της ερμηνεύτριας, Γιάννη Τζουανόπουλου.

* Για το κορυφαίο μουσικό γεγονός, έδωσαν κοινή Συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον Γιάννη Τζουανόπουλο και τον Γιώργο Αδαμόπουλο, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι μια συναυλία- ορόσημο στα καλοκαιρινά καλλιτεχνικά δρώμενα.

«Η Μαίρη Λίντα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μας κάνει περήφανους που κατάγεται από την πόλη μας» δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος, και συνέχισε: «Με την καθοριστική βοήθεια του Γιάννη Τζουανόπουλου θα γίνει μια εκδήλωση-αφιέρωμα με κορυφαία ονόματα τραγουδιστών που συνυπήρξαν με τη ερμηνεύτρια και άλλους νεότερους τραγουδιστές που σίγουρα θα σταθούν στο ύψος του ερμηνευτικού της ταλέντου. Θα είναι ένα αφιέρωμα προσφοράς και αναγνώρισης της μεγάλης διάστασης που είχε ως καλλιτέχνης. Μια άνευ προηγουμένου καλλιτεχνική εκδήλωση». Ο κ. Αντωνακόπουλος, ευχαρίστησε και τον Γιώργο Αδαμόπουλο, για την παρουσία του σε ανάλογες εκδηλώσεις του Δήμου.

Γιάννης Τζουανόπουλος: «Τα τραγούδια της Μαίρης Λίντα θα υπάρχουν ακόμη και όταν δεν θα υπάρχουμε εμείς»

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πύργου για το περσινό μεγάλο αφιέρωμα που έκανε προς τιμή του με μια πλειάδα καλλιτεχνών, τόνισε ότι η ιδέα για το αφιέρωμα στη Μαίρη Λίντα υπήρχε εδώ και δύο χρόνια. «Συζητούσαμε εδώ και δυο χρόνια με τον Δήμαρχο ότι πρέπει να κάνουμε αφιέρωμα στην Μαίρη Λίντα. Η Μαίρη Λίντα και ο Μανώλης Χιώτης μας έδωσαν τραγούδια που θα υπάρχουν ακόμη και όταν δεν θα υπάρχουμε εμείς. Στη συναυλία θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις και η Μαίρη Λίντα με...κάποιον τρόπο θα είναι μαζί μας. Απευθύνθηκα στις τραγουδίστριες που έχει συνεργαστεί η Μαίρη και τις αγκάλιασε στο ξεκίνημά τους κι όλες είπαν αβίαστα το ναι. Όλοι θα αφιερώνουν και ένα τραγούδι δικό τους στη Μαίρη Λίντα».

Τέλος, το λόγο πήρε και ο νέος ερμηνευτής και σταθερό μέλος τα τελευταία χρόνια στην ομάδα του Γ. Τζουανόπουλου, Γιώργος Αδαμόπουλος ο οποίος δήολωσε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να συμμετέχω σ’ αυτή την σπουδαία εκδήλωση. Η Μαίρη Λίντα είναι μια πολύ μεγάλη ερμηνεύτρια. Από τις πρώτες που τραγούδησαν στον Λευκό Οίκο (προς τιμήν του τότε προέδρου Λίντον Τζόνσον) και βέβαια ήταν μεγάλη θαυμάστρια της η Μαρία Κάλλας. Αυτά αυτομάτως καθιστούν την τεράστια πορεία της. Η Μαίρη Λίντα αποτελεί παράδειγμα για όλους εμάς στο χώρο».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις