ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Μουσική διαφορετικών ειδών, δραστηριότητες εκπαιδευτικές, χαλαρωτικές αλλά πάνω απ’ όλα διασκεδαστικές, γαστρονομία και δροσερός καλοκαιρινός αέρας τού Πάρνωνα είναι ό,τι χρειάζεται για να ζήσουμε ένα αυθεντικό καλοκαίρι στο χωριό.

  • Δράσεις που μυρίζουν καλοκαίρι κι ένα ορεινό φεστιβάλ γεμάτο εμπειρίες ζωής

Ο Ιούλιος είναι εδώ και φέρνει μαζί του το Vamvakou Experience Festival 2023 κι ένα βουνό από δράσεις που σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

  • Ταξίδια μουσικά, μα και ποιητικά στα 950 μέτρα υψόμετρο

Ο Γρηγόρης Βασίλας θα βρεθεί αυτόν τον Ιούλιο στη Βαμβακού, ενορχηστρώνοντας τη μουσική παράσταση «Το μπουζούκι – τέχνης γέννημα» (1/7) με πρωταγωνιστή το μπουζούκι, το οποίο έχει αναγνωριστεί ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας, και τραγούδια, κομμάτια και ήχους που σημάδεψαν την πορεία του οργάνου και συνολικά τη μουσική. «Αναμνήσεις ποίησης» (22/7) φέρνει μαζί της η Μάρω Θεοδωράκη στη δεύτερη επίσκεψή της στο χωριό μας και, με αφορμή τη μελοποιημένη ποίηση, θα απολαύσουμε μια ξεχωριστή βραδιά πιάνου γεμάτη μνήμη, ήχους και εικόνες. Μια μοναδική συναυλία jazz μουσικής (23/7) θα κλείσει το Impro Jazz Workshop, ένα μουσικό residency, που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο χωριό της Βαμβακούς από το Εργαστήρι Jazz Αυτοσχεδιασμού σε συνεργασία με τη Vamvakou Revival. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο μήνας θα κλείσει με μια «μικρή καλοκαιρινή συναυλία» (29/7) στην αυλή του ξενώνα Ρούγα τής Βαμβακούς, όπου η κλασική μουσική συνομιλεί με την ελληνική, λόγια, μουσική παραγωγή με τους Δημήτρη Σιγαλό (τενόρο), Αμαλία Γιαννοπούλου (βιολοντσέλο) και Δημήτρη Γιακά (πιάνο).

  • Ένας διασκεδαστικός και εκπαιδευτικός Ιούλιος για τα παιδιά

Ο μήνας ξεκινάει με άκρως καλοκαιρινή διάθεση κι ένα σαββατοκύριακο αφιερωμένο στη ρομποτική και τη 3D σχεδίαση (1 - 2/7) στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) μαζί με την ομάδα Robot-fun της Nokia Hellas. Από το δέντρο στο χαρτί (8/7), μια απόσταση μικρή που θα διασχίσουμε μαζί με την Αλκυόνη και θα δημιουργήσουμε έργα τέχνης με χαρτοπολτό, ενώ την επόμενη ημέρα θα ζωντανέψουμε με πηλό τα φανταστικά Δεντροπλάσματα (9/7) που ζουν στο δάσος της Βαμβακούς. Μια φορά κι έναν καιρό (22/7) φέρνουμε στο χωριό αέρα θαλασσινό και φανταζόμαστε ένα κυκλαδίτικο καλοκαίρι στο βουνό. Μέσα από τους μύθους του Αισώπου και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ – 23/07) θα γνωρίσουμε τους πιο σκληρούς θερινούς εργάτες, τα μυρμήγκια. Εσύ έχεις φτιάξει ποτέ τούρτα από λάσπη; Η ακαταστασία και τα λερώματα είναι απαραίτητα συστατικά για να πετύχει η συνταγή στις 29/7, και στις 30/7 το αγαπημένο μεγάλων και μικρών «Σχολείο… αλλιώς» θυμίζει σε όλους τι σημαίνει να περνάς πραγματικά καλά και ξένοιαστα!

Μην ξεχάσετε και μην το χάσετε! Στην καρδιά του καλοκαιριού, το βουνό του Πάρνωνα γίνεται το ιδανικό δροσερό καταφύγιο. Στις 14 -16 Ιουλίου επιστρέφει το συναρπαστικό ορεινό φεστιβάλ, σχεδιασμένο με μεράκι και αγάπη, γεμάτο δραστηριότητες για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες. Πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, χαλάρωση, γαστρονομία αλλά και αστρονομία, party κάτω από τα αστέρια και μια ξέφρενη συναυλία με τον αγαπημένο Κωστή Μαραβέγια θα βάλουν το Vamvakou Experience Festival 2023 στον χάρτη με τις πιο δυνατές καλοκαιρινές αναμνήσεις μας.

Ανακαλύψτε τα όσα μαγικά θα ζήσουμε μαζί στο https://www.vamvakourevival.org/vamvakou-experience-festival-2023/.

Ιούλιος καυτός, μα στη Βαμβακού πιο δροσερός! Σας περιμένουμε!

Δες περισσότερα στο www.vamvakourevival.org/events/.

  • Vamvakou Revival, πού να’ σαι τώρα;

Ελένη Μάμη, Ομάδα Vamvakou Revival

Βαμβακού, 230 67, Λακωνία | info@vamvakourevival.org | +30 27310 76233 | www.vamvakourevival.org

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις