ΣΠΑΡΤΗ. Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι μουσικο - χορευτικές παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν στον κήπο του αρχαιολογικού μας μουσείου την Πέμπτη και την Παρασκευή, 20 και 21 Ιουλίου αντίστοιχα, στα πλαίσια του θεσμού ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Οι παραστάσεις χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού μέσω της Λυρικής Σκηνής και η παραγωγή πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Σπάρτης.

‘Όπως μας ενημερώνει το Ινστιτούτο Σπάρτης το έργο πλαισίωσε η πρωτότυπη μουσική του Μανώλη Μανουσάκη, ενώ οι πέντε χορευτές με την χορογραφία της Κατερίνας Σκιαδά ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο την κίνηση και την ζωή του ποταμού Ευρώτα, στον οποίον ήταν αφιερωμένη η παράσταση.

Η Σάνια Στριμπάκου, η Ιωάννα Αποστόλου , η Γιάννα Φιλιπποπούλου, ο Νώντας Δαμόπουλος και ο Νίκος Δραγώνας μετέτρεψαν τα σώματά τους ερμηνεύοντας την πρωτότυπη χορογραφία, σε κίνηση του ποταμού και σε ενσάρκωση της ζωής μέσα στο αγαπημένο μας ποτάμι.

Ευχαριστούμε την αρχαιολόγο κ Χαρά Γιαννακάκη και τον ιχθυολόγο κ Λεωνίδα Βαρδάκα για την σημαντική συμβολή τους στην έρευνα που προηγήθηκε τόσο της μουσικής σύνθεσης, όσο και της χορογραφίας.

Το έργο , παρά τις αντίξοες συνθήκες ζέστης , που αποδεικνύουν και την αναγκαιότητα της συζήτησης για την κλιματική αλλαγή, στην οποία ήταν αφιερωμένος φέτος ο θεσμός ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, το παρακολούθησε αρκετός κόσμος που πραγματικά έμεινε ενθουσιασμένος από τον πρωτότυπο χαρακτήρα της παράστασης.

Ο κήπος του μουσείου μας μετατράπηκε σε χοροθέατρο και το ενδιαφέρον του κοινού έμεινε ζωντανό σε όλη την διάρκεια της περιηγητικής αυτής παράστασης που διήρκεσε περίπου μία ώρα.

«Ο Ευρώτας είναι ένας ακόμα τεράστιος θησαυρός του Δήμου Σπάρτης που περιμένει μαραζωμένος , βιασμένος και αναξιοποίητος και απαιτείται να υπάρξουν πρωτοβουλίες προστασίας και ανάδειξής του».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις