ΣΠΑΡΤΗ. Ο Αύγουστος καταφθάνει με ένα μαγευτικό ολόγιομο φεγγάρι. Η πιο ρομαντική πανσέληνος του χρόνου θα λάμψει στο νυχτερινό ουρανό την 1η Αυγούστου 2023, μαγνητίζοντας τις ευαίσθητες -και όχι μόνο- ψυχές! Είτε αγαπάτε να ατενίζετε τον καλοκαιρινό, έναστρο θόλο είτε όχι, η «Πανσέληνος του Οξύρρυγχου» που θα ανατείλει το βράδυ της Τρίτης, σίγουρα θα κεντρίσει το βλέμμα σας. Μάλιστα, πρόκειται για την μεγαλύτερη πανσέληνο της χρονιάς που πήρε την ονομασία της από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής που την συγκεκριμένη ημέρα ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι.

Και έχει κάτι τόσο μοναδικό αυτό το φεγγάρι που είναι σαν να μας προσκαλεί να γιορτάσουμε. Φυσικά ο Αύγουστος, ο μήνας των διακοπών, συνδέεται λίγο πολύ στο μυαλό όλων μας με νησιά, παραλίες και ειδυλλιακά θερινά τοπία, που ομολογουμένως στήνουν το ιδανικό σκηνικό για την περίσταση.

Αν όμως οι διακοπές σας δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη και την ημέρα αυτή βρίσκεστε στη Σπάρτη, υπάρχουν πολλοί τρόποι να απολαύσετε αυτό το μαγικό υπερθέαμα. Μπορείτε λοιπόν να ατενίσετε την πανσέληνο που θα λούσει με το γλυκό φως της την πόλη μας από το μπαλκόνι, την ταράτσα ή (αν είστε πιο τυχεροί) τον κήπο του σπιτιού σας. Αν όμως προτιμάτε κάτι διαφορετικό, οι παρακάτω προτάσεις είναι βέβαιο πως θα αναβαθμίσουν την εμπειρία σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε 3 μέρη που είναι ιδανικές επιλογές για να δείτε το ολόγιομο φεγγάρι και ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα!

Πανσέληνος δίπλα στη θάλασσα

Μπορεί να μην είναι νησί, αλλά το Γύθειο, χτισμένο πάνω στο λόφο και με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του, σίγουρα παραπέμπει σε νησιωτικό τοπίο. Και βέβαια, αν είστε λάτρεις της θάλασσας, δεν υπάρχει ιδανικότερο σκηνικό για να απολαύσετε την αυγουστιάτικη πανσέληνο. Μέσα στην απόλυτη ηρεμία, με συντροφιά τον ήχο των κυμάτων και νιώθοντας τη δροσερή αύρα της θάλασσας πάνω στο δέρμα σας, το Φεγγάρι του Οξύρρυγχου θα σας ταξιδέψει.

Αν θέλετε να κάνετε τη βραδιά σας ακόμη πιο αξέχαστη, το BAYAMO Beach Bar είναι η πρόταση που αξίζει να προσθέσετε στην "To Do" λίστα του φετινού καλοκαιριού σας. Απολαύστε δροσερά κοκτέιλ δίπλα στο κύμα, σε έναν υπέροχα διαμορφωμένο χώρο που θυμίζει τροπικό νησί και αφήστε το σκηνικό να σας παρασύρει στην απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία!

Κάντε κράτηση εδώ!

Πανσέληνος στο βουνό

Μπορεί η θάλασσα να έχει την δική της χάρη, όμως η θέα του ολόγιομου φεγγαριού μέσα από την εκκωφαντική σιγή του βουνού, μπορεί πραγματικά να σας κόψει την ανάσα. Φυσικά, δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε για να βρείτε το τέλειο ορεινό ξέφωτο από όπου θα ξεπροβάλλει η σελήνη -ο Μυστράς είναι λίγα λεπτά μακριά από την πόλη και αποτελεί μία παραπάνω από ιδανική επιλογή για την περίσταση. Ανεβαίνοντας προς το κάστρο, η διαδρομή έχει πολλά σημεία που μπορείτε να κάνετε μία στάση και να απολαύσετε το φεγγάρι. Μάλιστα εδώ, η θέα είναι διπλή: από τη μία, μπορείτε να θαυμάσετε την πανσέληνο και από την άλλη να ατενίσετε τα φώτα της πόλης που απλώνονται κάτω από τα πόδια σας, σαν αμέτρητες πυγολαμπίδες. Για να γίνει η βραδιά σας ακόμη πιο ολοκληρωμένη, μην παραλείψετε να πάρετε μαζί σας κρασί (αλλά ΟΧΙ κεριά) που θα ανεβάσει τα ρομαντικά vibes σε νέα ύψη!

Ή ακόμη καλύτερα, κάντε μια στάση στο Mystras Grand Palace Resort and Spa και απολαύστε ένα ποτό δίπλα στην πισίνα. Αν δεν είστε του αλκοόλ, στο εστιατόριο του ξενοδοχείου θα βρείτε μία ποικιλία από εκλεπτυσμένα πιάτα που «παντρεύουν» τις ελληνικές γεύσεις με σύγχρονες πινελιές και την απλότητα με την υψηλή γαστρονομία σε ένα τελικό πιάτο που θα ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο! Και κάπως έτσι πιστεύουμε πως στήθηκε το τέλειο σκηνικό για να απολαύσετε το αυγουστιάτικο φεγγάρι σε μία αναβαθμισμένη εμπειρία που θα θυμάστε για καιρό!

Για κρατήσεις επικοινωνήστε στα: reservations@mystraspalace.com & 27310 21111

Πανσέληνος στην καρδιά της πόλης

Φυσικά δεν χρειάζεται να πάρετε τα βουνά και τις θάλασσες: είπαμε πως το επιβλητικό Φεγγάρι του Οξύρρυγχου θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς, συνεπώς μπορείτε να το δείτε από παντού, ακόμη και από το κέντρο της πόλης! Μπορεί η Σπάρτη να είναι μικρή, όμως διαθέτει πολλά πάρκα γεμάτα πράσινο που προσφέρονται για μία τέτοια βραδιά που θέλετε να αισθανθείτε λίγο πιο κοντά στη φύση. Αν νιώθετε πιο περιπετειώδεις, η Αρχαία Σπάρτη είναι μία εξαιρετική εναλλακτική που συνδυάζει την ηρεμία και απομόνωση της φύσης, το ιστορικό ενδιαφέρον και την απρόσκοπτη θέα της ολόγιομης σελήνης.

Αν από την άλλη θέλετε να ζήσετε μια πιο νοσταλγική εμπειρία, που δεν θα της λείπουν τα ρομαντικά vibes, οι On/Off σας περιμένουν την 1η Αυγούστου στη Λέσχη Σύμμετρον για μια ταξιδιάρικη βραδιά, γεμάτη μελωδίες που ξυπνούν μέσα μας τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Κάτω από τους ήχους της μουσικής και ενώ το φεγγάρι θα σας λούζει με τη γλυκιά του λάμψη, ίσως καταφέρετε να νιώσετε πως τελικά, όντως υπάρχει μια δόση μαγείας σε αυτό τον κόσμο!

Μην ξεχάσετε να κάνετε την κράτησή σας στο 27310 23360!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις