ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τον τίτλο «VOLTES - ΒΟΛΤΕΣ» πρόκειται να λάβει χώρα στο Κάστρο Μονεμβασίας, το διάστημα από 14-28 Αυγούστου 2023. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καλλιτεχνικά εργαστήρια (χορού, performance, δραματουργίας) που θα πραγματοποιηθούν στον πολιτιστικό χώρο Κυμοθόη - Kimothoi. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν 5 Performances τα οποία θα παρουσιάσουν στο Κάστρο Μονεμβασίας. Τη διδασκαλία αναλαμβάνουν οι Ioannis Karounis, Maria Zervou και Δανάη Γιαννίση.

Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό έργο, το οποίο δομείται μέσα από αναφορές της ιστορίας του Κάστρου, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά βιώματα των performer και των συντελεστών της παράστασης.

Ο Ιωάννης Καρούνης (Χορογράφος, Performer, Filmmaker) και η Μαρία Ζερβού (Θεατρολόγος, Παιδαγωγός), από κοινού, αναλαμβάνουν να γεφυρώσουν την ιστορία του τόπου τους με τον σύγχρονο πολιτισμό, δημιουργώντας στον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν 5 Performances, εμπνεόμενοι από την ιστορία του Κάστρου της Μονεμβασίας. Εκτός από την ιστορική έρευνα, την οποία διενεργούν σε βάθος με την βοήθεια επιστημόνων του τόπου αλλά και μέσα από μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, προσθέτουν βιωματικά στοιχεία από την ζωή τους στο Κάστρο και χτίζουν μαζί με τους έφηβους performers (οι οποίο όλοι κατάγονται από τον Δήμο Μονεμβασίας) μία σύγχρονη καλλιτεχνική εμπειρία για τους θεατές και τους επισκεπτες του Κάστρου, μέσα από την site specific performance «VOLTES».

Δωρεάν Συμμετοχή

Δηλώσεις Συμμετοχής στο thoicompany@gmail.com ή στο +30 6948643250 (Μαρία Ζερβού). Φορέας Υλοποίησης: ΘΟΗ Αστική Mη Kερδοσκοπική Εταιρεία Παραστατικών Τεχνών, σε συνεργασία με το «Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Μονεμβασίας». Η δράση επιχορηγείται και τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις