ΚΟΣΜΟΣ. Όταν η Ruth Handler δημιούργησε την Μπάρμπι και τον Κεν, τους έδωσε το όνομα δύο ξεχωριστών ανθρώπων στη ζωή της: των παιδιών της! Η Ρουθ και ο σύζυγός της Έλιοτ Χάντλερ, με τον οποίο ίδρυσε τη Mattel, ήταν γονείς δύο παιδιών, μιας κόρης που ονομαζόταν Μπάρμπαρα και ενός γιου με το όνομα Κένεθ.

Η Ρουθ και ο Έλιοτ ήταν στην πραγματικότητα ζευγάρι από το γυμνάσιο μέχρι τελικά να παντρευτούν το 1938 και να μετακομίσουν στο Λος Άντζελες. Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, ίδρυσαν τη Mattel με τον επιχειρηματικό τους συνεργάτη Χάρολντ «Ματ» Μάτσον το 1945. Εκτός από το ότι υπηρέτησε ως συνιδρυτής της εταιρείας κατασκευής παιχνιδιών και ψυχαγωγίας, η Ρουθ διετέλεσε επίσης πρόεδρος της Mattel από το 1945 έως το 1973.

Πρόσφατα, η Barbara έδωσε την έγκριση της για την ταινία Barbie, επαινώντας συγκεκριμένα τον ρόλο της Margot Robbie ως της δημοφιλής κούκλας Barbie. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα παιδιά της Ρουθ.

Η Barbara ενέπνευσε τη μαμά της να φτιάξει την Barbie

Η Ρούθ εμπνεύστηκε τη δημιουργία της Barbie, αφού είδε την κόρη της, Barbara και τις φίλες της να παίζουν με χάρτινες κούκλες. «Ανακάλυψα κάτι πολύ σημαντικό: Χρησιμοποιούσαν αυτές τις κούκλες για να προβάλουν τα όνειρά τους για το μέλλον τους ως ενήλικες γυναίκες… Δεν θα ήταν υπέροχο αν μπορούσαμε να πάρουμε αυτό το είδος παιχνιδιού και να το κάνουμε τρισδιάστατο;» θυμήθηκε στα απομνημονεύματά της.

Η Barbara και ο Kenneth «μισούσαν» να είναι αναγνωρίσιμοι ως η έμπνευση πίσω από τις κούκλες Barbie και Ken

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο BBC, η Ruth εξήγησε ότι η κόρη της Barbara, η οποία ήταν 18 ετών όταν βγήκε η Barbie, «μισούσε να είναι γνωστή ως πηγή έμπνευσης για την κούκλα Barbie». «Ήταν πολύ περίεργο, οι άνθρωποι έρχονταν κοντά μου και μου ζητούσαν αυτόγραφο», εξήγησε η Μπάρμπαρα. «Όταν οι άνθρωποι έρχονταν και μου έλεγαν: «Ω, είσαι η πραγματική Barbie», δεν μπορούσα να καταλάβω το γιατί. Αυτό ήταν απλώς ένα όνομα που δόθηκε στην κούκλα, αλλά πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι την έφτιαξαν βάση της Μπάρμπαρα. Την έκαναν να μοιάζει με εμένα άρα έπρεπε να είμαι αυτή. Αυτό δεν είναι αλήθεια.»

Ο γιος της Ruth, Kenneth, είχε παρόμοια συναισθήματα με τον συνονόματο Ken, λέγοντας στους Los Angeles Times ότι δεν μοιάζει σε τίποτα με την κούκλα Ken. «Η κούκλα του Ken είναι το Μαλιμπού», είπε στο έντυπο το 1989. «Πηγαίνει στην παραλία και κάνει σερφ. Είναι όλα αυτά τα τέλεια αμερικάνικα πράγματα που θα ήθελαν όλοι να είναι». Εν τω μεταξύ, ο Κένεθ περιέγραψε τον εαυτό του ως «πραγματικό σπασίκλα», που «έπαιζε πιάνο και πήγαινε σινεμά» στο γυμνάσιο.

Ο Κένεθ ήταν σκηνοθέτης

Ενώ οι γονείς του έκαναν όνομα στη βιομηχανία παιχνιδιών, ο Κένεθ έκανε όνομα στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Ήταν σεναριογράφος, σκηνοθέτης και συνθέτης ταινιών, περισσότερο γνωστός για την ταινία του Delivery Boys και του A Place Without Parents.

Η κόρη του Kenneth έδωσε το όνομα της στην κούκλα Stacie

Ο Kenneth και η σύζυγός του Suzie Handler, την οποία παντρεύτηκε το 1963, έκαναν τρία παιδιά, ένα από τα οποία ήταν η συνονόματη, πίσω από τη μικρότερη αδερφή της Barbie, Stacie, σύμφωνα με το IMDb. Οι κούκλες Todd και Cheryl ονομάστηκαν επίσης από τα εγγόνια της Ruth, σύμφωνα με την Washington Post.

Ο Κένεθ πέθανε τον Ιούνιο του 1994

Ο Κένεθ πέθανε στις 11 Ιουνίου 1994 από όγκο στον εγκέφαλο, όπως αναφέρει η The Guardian. Η μητέρα του Ρουθ πέθανε στις 27 Απριλίου 2002 και ο πατέρας του Έλιοτ πέθανε εννέα χρόνια αργότερα στις 21 Ιουλίου 2011 σε ηλικία 95 ετών.

Η Barbara εγκρίνει τον ρόλο της Margot Robbie ως Barbie

Μετά την κυκλοφορία του τρέιλερ της Barbie, η Barbara μίλησε με το TMZ, όπου έδωσε τη σφραγίδα της έγκρισής της στον ρόλο της Margot Robbie. Η δημοσίευση σημείωσε ότι πίστευε ότι το τρέιλερ ήταν «σούπερ χαριτωμένο και της αρέσει ιδιαίτερα η φωνή της Margot». Πρόσθεσε ότι αν και ποτέ δεν πίστευε ότι η κούκλα Barbie θα ενέπνευσε μια πλήρη παραγωγή του Χόλιγουντ, πιστεύει ότι η μητέρα της θα ήταν περήφανη να δει την κούκλα να ζωντανεύει στην οθόνη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις