ΜΑΝΗ. Δύο βραδιές γευσιγνωσίας που μας γνωρίζουν τον κόσμο της Μανιάτικης γαστρονομίας και κουλτούρας. Εκδήλωση το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Αυγούστου στην Πλατεία Αθανάτων της Αρεόπολης. Η εκδήλωση περιλαμβάνει μαθήματα μαγειρικής, παρασκευή ντόπιων συνταγών (στην παραδοσιακή και τη μοντέρνα εκδοχή τους), εκθέσεις τοπικών προϊόντων, κεράσματα, μουσική και πολλές ακόμη εκπλήξεις. Αξιοποιώντας τα μοναδικά προϊόντα και πρώτες ύλες της μανιάτικης γης, ο επισκέπτης θα γνωρίσει την τοπική γαστρονομία, θα αλληλεπιδράσει με τον παραγωγό και θα διαπιστώσει πόσο αλληλένδετη είναι η σχέση της γαστρονομίας με τον πολιτισμό και την κουλτούρα της κοινωνίας της Μάνης. Ώρα έναρξης: 21:30.

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης τα τελευταία χρόνια έχει ως όραμα την ενίσχυση και προαγωγή της καλλιτεχνικής δημιουργίας και την ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής ταυτότητας της περιοχής.

Για το λόγο αυτό πρωτοστατεί στη διοργάνωση πολιτιστικών δρώμενων, τα οποία περιλαμβάνουν μοναδικές βραδιές θεατρικών δρώμενων, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, μουσικοθεατρικές και παιδικές παραστάσεις κ.ά. Με συνδυασμένες δράσεις στοχεύει στην ενίσχυση και διάδοση του πολιτισμού, του αθλητισμού, των γραμμάτων, των τεχνών, στην ανάπτυξη του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της συμβολής τους στην προαγωγή της υγιεινής διατροφής ως μέσο προάσπισης της υγείας και της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Οι εκδηλώσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του Υποέργου 1: Διοργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Manifest» της Πράξης «Διοργάνωση εκδηλώσεων Manifest» με Κωδικό ΟΠΣ 5168465, που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις