ΚΟΣΜΟΣ. Ο Σεπτέμβριος είναι κομβικός μήνας για τον κόσμο της τεχνολογίας, γιατί τότε είθισται η Apple να παρουσιάζει κάθε χρόνο τη νέα σειρά των iPhone της. Έτσι δεν αναμένεται να γίνει κάτι διαφορετικό και με τα iPhone 15, τα οποία, όμως, θα έχουν ακόμα πιο «τσιμπημένη» τιμή – ιδίως στην Ελλάδα – σε σχέση με τα iPhone 14.

Πότε αναμένεται το Apple Event για τα iPhone 15

Η ετήσια εκδήλωση της Apple για το iPhone αναμένεται να πραγματοποιηθεί, φέτος, είτε την Τρίτη 12 είτε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Bloomberg. Με βάση το σύνηθες χρονοδιάγραμμα της Apple, οι προπαραγγελίες για τα νέα iPhone θα αρχίσουν λίγες ημέρες αργότερα, δηλαδή την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, και η επίσημη κυκλοφορία ενδέχεται να γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου.

Συνήθως, η Apple διοργανώνει την εκδήλωσή της κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου και αυτό της επιτρέπει να καταγράφει σημαντικά έσοδα με την επίσημη κυκλοφορία των νέων iPhone πριν από την ολοκλήρωση του τρίτου οικονομικού τριμήνου. Ωστόσο, σύμφωνα με το MacRumours, υπήρξαν φήμες για ζητήματα στην παραγωγή, που θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στην κυκλοφορία των iPhone 15, τα οποία δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται.

Οι εκδηλώσεις της Apple για το iPhone πραγματοποιούνται συνήθως τις Τρίτες, εκτός από τις εβδομάδες που συμπίπτουν με την Ημέρα της Εργασίας, μιας ομοσπονδιακής αργίας στις ΗΠΑ που εορτάζεται την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, λοιπόν, οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται συνήθως την Τετάρτη για να μπορέσουν οι εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης να μεταβούν απρόσκοπτα στο Κουπερτίνο, όπου εδρεύει η Apple. Δεδομένου ότι η εβδομάδα που συζητείται, δεν περιλαμβάνει φέτος την Ημέρα της Εργασίας, αυτό σημαίνει ότι – κατά πάσα πιθανότητα – το Apple Event για τα iPhone 15 θα γίνει την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου.

Η Apple συνήθως στέλνει προσκλήσεις στα μέσα ενημέρωσης περίπου μια εβδομάδα πριν από τις εκδηλώσεις της, οπότε τότε αναμένεται και η οριστικοποίηση της ημερομηνίας. Το Apple Event θα γίνει και φέτος με υβριδικό τρόπο, δηλαδή τόσο με φυσική παρουσία εκπροσώπων διάφορων μέσων μαζικής ενημέρωσης όσο και διαδικτυακά, και θα μεταδοθεί από το κανάλι της εταιρείας στο YouTube (εδώ).

Πότε αναμένεται να έρθουν τα iPhone 15 στην Ελλάδα

Τα iPhone 15 αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα τουλάχιστον μία εβδομάδα αργότερα από το παγκόσμιο λανσάρισμά τους, δηλαδή από τις 29 Σεπτεμβρίου και μετά, μιας και η χώρα μας ανήκει παραδοσιακά στο λεγόμενο «δεύτερο κύμα» της κυκλοφορίας.

Με αυτά τα δεδομένα και αν τηρηθεί το σύνηθες χρονοδιάγραμμα από την Apple, τότε οι προπαραγγελίες για τα iPhone 15 θα αρχίσουν στην Ελλάδα κατά τις 22 Σεπτεμβρίου.

Η εκτίμηση για την τιμή των iPhone 15 σε ΗΠΑ και Ελλάδα

Τα επερχόμενα μοντέλα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max της Apple θα είναι πιθανότατα πιο ακριβά από τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max, σύμφωνα με τον Τιμ Λονγκ, αναλυτή της βρετανικής τράπεζας Barclays. Ο ίδιος δήλωσε ότι οι πληροφορίες αυτές βασίζονται σε συζητήσεις με εταιρείες της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ασία.

Έτσι, σύμφωνα με το MacRumors, ο Τιμ Λονγκ δήλωσε στα τέλη Ιουλίου ότι αναμένει πως το iPhone 15 Pro θα κοστίζει έως και 100 δολάρια περισσότερο από το iPhone 14 Pro και το iPhone 15 Pro Max θα είναι από 100 έως 200 δολάρια ακριβότερο από το iPhone 14 Pro Max. Πιστεύει, επίσης, ότι η τιμολόγηση θα παραμείνει αμετάβλητη όσον αφορά στα μοντέλα iPhone 15 και iPhone 15 Plus.

  • iPhone 15: 799 δολάρια (αμετάβλητη τιμή)

  • iPhone 15 Plus: 899 δολάρια (αμετάβλητη τιμή)

  • iPhone 15 Pro: έως 1.099 δολάρια (από 999 δολάρια τώρα)

  • iPhone 15 Pro Max: έως 1.299 δολάρια (από 1.099 δολάρια τώρα)

Υπενθυμίζεται ότι, στην Ελλάδα, το iPhone 14 Pro Max των 128GB είχε 1.549 ευρώ, όταν στις ΗΠΑ άρχιζε από τα 1.099 δολάρια. Αν αναλογιστούμε, μάλιστα, ότι στις ΗΠΑ η τιμή αναμένεται να αυξηθεί κατά 100 δολάρια και με το ενδεχόμενο η Apple να «κόψει» την έκδοση με τα 128GB έτσι ώστε τα iPhone 15 να έχουν ελάχιστη χωρητικότητα τα 256GB, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό το υψηλό ποσό που θα κληθούμε να πληρώσουμε.

Πώς θα είναι τα iPhone 15

Ολόκληρη η σειρά των iPhone 15 αναμένεται να αλλάξει από υποδοχή Lightning σε υποδοχή USB-C, όσον αφορά στη φόρτιση και στη μεταφορά δεδομένων. Επίσης, το βασικό μοντέλο iPhone 15 και το iPhone 15 Plus αναμένεται φέτος να αποκτήσουν το Dynamic Island, το οποίο αρχικά περιοριζόταν στα μοντέλα Pro.

Τα Pro και Pro Max μοντέλα, σύμφωνα με το 9to5Mac, αναμένεται να αποκτήσουν αισθητά μικρότερα bezels και φυσικά τον νέο επεξεργαστή A17. Ακόμα, το Pro Max θα διαθέτει νέο φακό περισκοπίου, ο οποίος θα ενισχύει το εύρος του οπτικού ζουμ. Μάλιστα, ίσως δούμε την Apple να επιλέγει σασί από τιτάνιο σε σχέση με το ατσάλι που χρησιμοποιούσε μέχρι τώρα για τα Pro μοντέλα. Έχει, επίσης, αναφερθεί ότι ο αποθηκευτικός τους χώρος μπορεί να αρχίζει από τα 256GB και να φτάνει μέχρι τα 2TB. Τέλος, το λογισμικό που θα φέρει η νέα σειρά των iPhone 15, θα είναι το iOS 17, το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα από την Apple στις αρχές Ιουνίου.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις