Milo Manara. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ιταλούς καλλιτέχνες. Tα comics και τα εικονογραφημένα μυθιστορήματά του είναι εξαιρετικά δημοφιλή, με το έργο του να έχει εκτιμηθεί παγκοσμίως. Στις HΠΑ του είχαν ζητήσει άλλωστε να επιμεληθεί τα εξώφυλλα των X-Women της Marvel, για το βιβλίο του Chris Claremont.

Λάτρης των γυναικών που δεν φοβάται να τις τιμά σε κάθε του βήμα! Τις απεικονίζει στα σκίτσα του άλλοτε αισθησιακές, άλλοτε σούπερ ηρωίδες και άλλοτε ηρωίδες της νέας πραγματικότητας. Οι αγαπημένες του μούσες βγάζουν μέσα από τα σκίτσα του έναν ερωτισμό αλλά ταυτόχρονα και ένα αστείρευτο δυναμισμό. Δεν θα μπορούσε κανένας να τον κατηγορήσει ότι τις κατηγοριοποιεί ή ότι τις χρησιμοποιεί σεξιστικά. Σε κάθε του δημιουργία τις λατρεύει σαν θεότητες και βγάζει πάντα την καλύτερη εικόνα τους.

Ως Ιταλός όμως βίωσε την τραγωδία που έζησε η χώρα του λόγω του κορονοϊού, πράγμα που είχε άμεσο αντίκτυπο και στην τέχνη του. Από τις συνηθισμένες ημίγυμνες, προκλητικές φιγούρες που συνήθιζε να σχεδιάζει, τώρα απεικονίζει τις γυναίκες αλλιώς. Και φυσικά πρωταγωνιστούν ως γιατροί και νοσηλεύτριες, υπάλληλοι σε σούπερ μάρκετ, καθαρίστριες, οδηγοί ασθενοφόρων και αστυνομικοί, σαν πραγματικές ηρωίδες της ζωής!

Δείτε τις φωτογραφίες από το instagram του καλλιτέχνη milomanara_official:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις